17.7 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

Coronavirus: Ultimele măsuri anti-COVID-19 vor fi anulate în Ţările de Jos

Publicat peCreşterea numărului de infectări a încetinit, iar ratele de spitalizare rămân la niveluri scăzute în Ţările de Jos, unde autorităţile sanitare au înregistrat 7,2 milioane de teste pozitive de la începutul pandemiei de COVID-19.

„Există un anumit număr de măsuri care vor fi relaxate începând de miercurea viitoare”, a declarat ministrul olandez al Sănătăţii, Ernst Kuipers, într-o conferinţă de presă.

Printre măsurile care vor fi anulate se află cele privind „purtarea măştii sanitare în mijloacele de transport în comun, testarea la intrare pentru evenimentele cu peste 500 de participanţi în spaţii închise şi utilizarea paşaportului sanitar la intrarea în Ţările de Jos”, a subliniat ministrul olandez.

Guvernul olandez a anulat, de asemenea, recomandarea privind privilegierea regimului de telemuncă.

Autorităţile de la Haga vor continua totuşi să promoveze o serie de recomandări non-obligatorii.

„Ceea ce va rămâne în vigoare, şi acest aspect este extrem de important, sunt recomandările pentru a frâna propagarea virusului”, precum spălarea frecventă a mâinilor şi respectarea unei distanţări sociale în măsura în care acest lucru este posibil, a precizat ministrul Kuipers.

Recomandarea de testare în caz de simptome şi de plasare în carantină pentru cinci zile a fost de asemenea menţinută.

„Coronavirusul nu a dispărut. Oamenii vor continua să se îmbolnăvească”, a adăugat Ernst Kuipers.

„Din fericire, vaccinarea funcţionează bine”, varianta Omicron produce forme mai uşoare de boală şi consecinţele unui nou val de infectări sunt de acum înainte mai puţin grave decât cele din 2020 şi 2021, a subliniat ministrul olandez. 

Sursa: jurnalul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri