20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Cotația petrolului revine pe creștere sensibilă, după ce Emiratele au temperat speranțele privind o majorare a producției

Publicat pe


Cotația petrolului a reveni pe creștere puternică joi iar barilul Brent se aprecia cu peste 5% după o declarație a Emiratelor Arabe Unite care a temperat speranțele legate de o majorare a producției Organizației țărilor exportatoare de petrol (OPEC), potrivit Le Figaro.

La ora 08,40, joi, barilul Brent din Marea Nordului se aprecia cu 5,09% la 116,80 dolari, în timp ce barilul WTI tranzacționat la New York se aprecia cu 3,74% la 112,67 dolari, după căderea puternică de ieri.

Emiratele Arabe Unite au afirmat joi că vor respecta angajamentele asumate în cadrul alianței OPEC+, care include și Rusia, după ce cu o zi în urmă ambasadorul la Washington se pronunțase în favoarea unei majorări a producției OPEC. „Emiratele cred în valoarea pe care o aduce OPEC+ pieței petrolului. Suntem angajați față de acordul OPEC+ și actualul mecanism lunar de ajustare a producției”, a scris ministrul Energiei și Infrastructurii, Souheil al-Mazrouei, pe Twitter.

OPEC+ reunește cei 13 membri ai OPEC (conduși de Arabia Saudită și din care fac parte și Emiratele) și alte zece țări conduse de Rusia.Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri