12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Cozi de sute de metri la bancomate în Moscova: Vânzarea de valute străine va fi suspendată până la 9 septembrie, ca măsură la sancțiunile fără precedent

Publicat pe



Rusia a suspendat vânzarea de valute străine până pe 9 septembrie, a declarat miercuri banca centrală într-un comunicat, pe fondul sancțiunilor economice fără precedent asupra țării în urma ofensivei sale din Ucraina.

Vânzarea de valute străine va fi suspendată

Între 9 martie și 9 septembrie, „băncile nu vor putea vinde valute străine cetățenilor”, se arată în comunicat, care adaugă că rușii vor putea totuși să schimbe valutele străine în unitatea de ruble locale în această perioadă, scrie businesstimes.com.

Clienții ar putea schimba orice sumă de valută străină cu ruble în orice moment, a adăugat acesta, iar retragerile de numerar din conturile în valută străină la băncile rusești vor fi limitate la 10.000 de dolari până pe 9 septembrie.

Retragerile din astfel de conturi vor fi permise numai în dolari, indiferent de moneda în care este denominat contul.

Ar putea dura „câteva zile” pentru ca băncile să furnizeze cantitatea necesară de valută străină biroului propriu-zis, a adăugat acesta.

Rubla a atins luni cel mai scăzut nivel istoric față de monedele occidentale, după ce Rusia a fost lovită de sancțiuni occidentale fără precedent care vizează banca centrală și instituțiile financiare importante.

Imediat după anunţul Băncii Centrale, la Moscova s-au format cozi lungi la bancomate, conform Nexta.





Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri