27.3 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023

Crescătorie ilegală de câini din rase periculoase. Animalele erau maltratate de proprietarul lor

Publicat pePoliția Animalelor Hunedoara a descins la domiciliul unui localnic din comuna Hărău, din Hunedoara, suspectat că deține ilegal mai mulți câini din rase periculoase, iar animalele au fost maltratate. Două dintre ele au fost chiar ucise de bărbat.

În ce condiții erau ținuți câini

Ofițerii de la Poliția Animalelor Hunedoara au ajuns în control la domiciliul unui bărbat de 56 de ani, din comuna Hărău din Hunedoara, care era suspectat că deține mai mulți câini din rase periculoase, pe care îi maltratează, conform Observatornews.

„În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că bărbatul a aplicat rele tratamente față de 12 câini, prin înfometarea și privarea acestora de libertate de mișcare și asistență medicală, iar în perioada 1 – 12 iulie 2023 a ucis cu intenție doi câini, pe care i-a deținut în curtea locuinței”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

De peste doi ani, conform polițiștilor, bărbatul se ocupa cu creșterea unor câini din rase periculoase.

„Polițiștii au stabilit că bărbatul, în perioada 2021 – 2023, a săvârșit intervenții chirurgicale pentru modificarea aspectului unui câine rasa Kangal (femelă, neidentificată prin microcipare), prin cuparea urechilor.

Astfel, au întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de schingiuirea animalelor, uciderea animalelor cu intenție, fără drept și intervenții chirugicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale”, a informat Inspectoratul de Poliție Județean Hunedoara.

Ținea animalele pentru a vinde puii

Animalele deținute de bărbat sunt de diferite rase sau metiși, iar unele aparțin unor rase considerate de legislația în vigoare ca fiind periculoase. Ele erau ținute în condiții improprii de bărbat, în vederea înmulțirii și a comercializării ilegale, a spus reprezentantul IPJ Hunedoara.

„La finalizarea controlului, polițiștii au luat măsura plasării într-un adăpost autorizat pentru protecția animalelor a celor 12 câini (conform prevederilor Legii 205/2004, republicată)”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri