4.9 C
București
miercuri, 6 decembrie 2023

Crește numărul pacienților internați cu COVID. SUA au aprobat vaccinurile actualizate

Publicat pe


Ca în mai toată lumea, și în România crește numărul cazurilor de COVID-19 în această perioadă. Aproape 700 de oameni sunt internați în spitale.

Peste 7.000 de cazuri noi de Coronavirus în ultima săptămână

Practic, numărul noilor infectări a crescut cu o treime în numai o săptămână. Numărul celor internați în spitale pe secții COVID-19 este de 698. De asemenea, la ATI, sunt internate 47 de persoane, dintre care 27 sunt nevaccinate, a mai transmis Ministerul Sănătății. Din totalul pacienților internați în prezent, 133 sunt minori, 130 fiind internați în secții și 3 în ATI.

Lucrurile nu stau mai bine nicăieri. De exemplu, Ministerul Sănătăţii din Israel a recomandat persoanelor cu un sistem imunitar slăbit să poarte măşti în spaţiile interioare aglomerate, în contextul în care se înregistrează o creştere a numărului de spitalizări din cauza COVID-19 chiar înaintea sărbătorilor evreieşti.

Apoi, SUA au aprobat vaccinurile pentru COVID-19 actualizate la noile tulpini. Autoritățile americane speră că noile seruri vor crește rapid gradul de protecție a populației pentru a evita noi vârfuri de îmbolnăviri în această toamnă și iarnă. Vaccinările ar putea începe la sfârșitul săptămânii, iar atât vaccinul împotriva COVID-19, cât și cel antigripal pot fi administrate în același timp.

Infecţiile şi spitalizările cu COVID-19 au crescut în SUA, Europa şi Asia, dar sub vârfurile anterioare. „COVID-19 este încă mai periculos decât gripa, dar nivelul său de pericol devine din ce în ce mai mic“, a declarat Megan Ranney, medic de urgență și decan al Școlii de Sănătate Publică de la Yale, conform CNN. Totuși, medicul a menționat că suntem încă foarte devreme, în experiența noastră umană cu coronavirusul. „Chiar și după atâția ani încă mai sunt lucruri pe care nu le știm despre virus“, a precizat medicul.Sursa: adevarul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri