16.5 C
București
marți, 30 mai 2023

Cristi Danileţ câștigă definitiv un proces împotriva CSM. Judecătorul este repus în drepturi de ÎCCJ

Publicat peAvocatul Dumitru Dobrev a transmis, vineri, că judecătorul Cristi Danileț a câștigat definitiv un proces împotriva CSM ce vizează suspendarea din funcție. Procesul s-a ținut la Înalta Curte de Casație și Justiție și a vizat anularea unei decizii din decembrie 2021 prin care Consiliul Superior al Magistraturii l-a suspendat din funcție pe judecătorul din Cluj, după ce acesta a postat imagini personale pe rețelele sociale.

Victorie pentru Cristi Danileț împotriva CSM

Judecătorul Cristi Danileţ a câştigat un nou proces cu CSM privind excluderea sa din magistratură pentru două postări pe TikTok: „Procesul cu TikTok. După ce în decembrie s-a stabilit că fapta nu a fost gravă, acum s-a stabilit definitiv că perioada în care am fost suspendat este recunoscută vechime în muncă”, a scris acesta pe Facebook.

Proces câștigat definitiv de judecătorul român

Avocatul său, Dumitru Dobrev, susţine că Danileţ a obţinut la ÎCCJ ca perioada în care a fost suspendat din funcţie (din decembrie 2021) să fie considerată vechime în muncă.

„L-am reprezentat ca avocat pe Cristi Danileţ într-unul dintre procesele cu CSM, în care a câştigat definitiv. Prin aceasta, Cristi Danileţ e repus în drepturi de ICCJ cu privire la vechimea în muncă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, a admis recursul împotriva sentinţei Curţii de Apel Cluj şi a anulat hotărârea CSM nr.1537/14.12.2021 prin care se dispunea suspendarea acestuia din funcţie începând cu data de 13.12.2021. Ca o consecinţă, ICCJ i-a recunoscut reclamantului vechimea în muncă şi în magistratură pentru perioada în care a produs efecte hotărârea anulată”, a anunțat Dobrev.

De ce a fost exclus din magistratură

La sfârşitul anului 2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat decizia Consiliului Superior al Magistraturii din decembrie 2021, prin care judecătorul Cristi Danileţ a fost exclus din magistratură pentru două postări pe TikTok. Ulterior, acesta s-a plâns că, timp de un an, a fost lăsat fără serviciu şi fără o sursă de venit, reuşind să se descurce cu banii strânşi de colegii săi.

„Pe data de 13 decembrie 2021 eram sancţionat de CSM la modul cel mai drastic: pentru două filmuleţe ce ţin de viaţă privată postate pe TikTok am fost sancţionat cu excluderea. Din cele 6 sancţiuni aplicabile unui magistrat, mi s-a dat cea mai aspră. Deşi soluţia nu era definitivă, am fost imediat suspendat din funcţie: adică mi s-au luat dosarele penale (astfel că judecata a fost reluată de la zero de alţi judecători), am fost oprit să mai merg la serviciu şi am fost lăsat fără niciun fel de venituri (deşi am o mamă şi o fiică în întreţinere). Noroc cu bunii mei colegi care au făcut, lunar, chetă ca să mă pot descurca”, relata Danileţ în decembrie 2022.

Cu toate că a obţinut anularea excluderii, Cristi Danileț nu se poate întoarce în magistratură, deoarece mai are două procese asemănătoare pe rolul instanţelor.

Sursa: playtech.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri