1 C
București
luni, 6 februarie 2023

Criza apei: Proiect de un miliard de euro pentru construirea unui apeduct din Albania în regiunea Puglia din sudul Italiei

Publicat pe


Dintr-o parte în alta a Mării Adriatice: 85 de kilometri de conducte subacvatice, 120 pe continent, pentru a aduce apă din orașul Gjirokaster din Albania până la Galugnano, în Salento, regiunea Puglia din sudul Italiei, scrie publicația CORRIERE DELLA SERA, citată de Rador.

Ideea a fost lansată de către președintele organizației de afaceri Confindustria Puglia, Sergio Fontana, alături de responsabilul național Carlo Bonomi.

Pentru a construi infrastructura – care s-ar adăuga celor peste 20.000 de kilometri de rețea hidrotehnică a apeductului din Puglia – ar fi nevoie de 4 ani de lucrări și un miliard de resurse, care să fie finanțate prin recurgerea la BEI, BERS, Statul italian, Regiunea Puglia și mijloacele proprii ale Apeductului din Puglia.

Obiectivul este de a transporta în regiunea Puglia 150 de milioane de metri cubi de apă pe an, cu o conductă subacvatică ce ar ajunge la 850 de metri sub nivelul mării în punctele cele mai adânci.

În ultimele săptămâni, președintele Regiunii Puglia, Michele Emiliano, i-a trimis o scrisoare premierului albanez Edi Rama, pentru a-și exprima interesul față de marea lucrare. În Puglia și în Italia în general, criza aprovizionării cu apă a atins cote maxime, având în vedere seceta care a caracterizat ultimii ani. Dar și Albania ar avea de câștigat, având în vedere că s-ar crea 8.000 de noi locuri de muncă. (Traducerea: Oana Avram)

Citește și…Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri