-1.6 C
București
marți, 5 decembrie 2023

CTP, dezlănțuit: „Ilie Năstase este interzis în tribunele de la Wimbledon, pentru mârlănie. Asta ar merita toți care au mugit aseară”

Publicat pe


Luni, 10 Iulie 2023, ora 11:08

537 citiri

Cristian Tudor Popescu FOTO facebook

Cristian Tudor Popescu a comentat pe un ton acid ce s-a întâmplat aseară la Wimbledon, în meciul dintre Victoria Azarenka și Elina Svitolina.

Spectatorii au fluierat-o pe Azarenka degeaba. Svitolina oricum declarase că nu va da mâna cu jucători ruși și bieloruși, iar Vika s-a conformat și a plecat spre vestiare.

Cristian Tudor Popescu i-a desființat pe cei care au fluierat-o pe Azarenka, amintind însă și de Sorana și de Ilie Năstase.

Ce a scris Cristian Tudor Popescu pe facebook

„A fost un mesaj pozitiv, legat de eleganța acestui turneu, de faptul că zâmbesc când văd cât e de frumoasă lumea în tribune, cât de frumoși sunt spectatorii aici și câtă clasă este în acest turneu”, spunea Sorana Cîrstea, încercând să justifice propozițiile make, de facere a omului din nou – după chipul și asemănarea publicului de la Wimbledon…

Ei, iată că publicul ăsta classy, minunat, de oameni ca zeii, s-a dovedit de o prostie și ghiolbănie demne de o peluză românească de aur. Elina Svitolina și Viktoria Azarenka au dăruit tenisului o frumusețe de meci. Au tras de ele la limită, au improvizat lovituri uluitoare, au luptat din răsputeri, aproape 3 ore, până la ultima minge – Svitolina a învins cu 10-8 în super tie-break!

Condusă cu un set și 2-0, ucraineanca a reușit să recupereze, fiind susținută cu entuziasm de tribune. „Mi-ați dat multă putere, am jucat punct cu punct și mă gândeam că acasă sunt foarte mulți care se uită și mă încurajează. Știu cât de mult înseamnă pentru ei fiecare moment de bucurie pe care o pot primi. Sunt vremuri grele pentru Ucraina, eu sunt aici și nu pot să mă plâng”. La sfârșit, Svitolina nu a dat mâna cu Azarenka, așa cum a decis să procedeze cu toate adversarele din Rusia și Bielorusia. O înțeleg. E dreptul ei.

Dar spectatorii nu aveau dreptul să o huiduie și să o fluiere pe Viktoria Azarenka la ieșirea de pe teren! Anul trecut, jucătorilor și jucătoarelor din Rusia și Belarus organizatorii le-au interzis prezența în turneu. E dreptul All England Club, am fost de acord. Acum, au fost acceptați. Spectatorii au plătit ca să îi vadă jucând. Și Azarenka a onorat banii pe bilete, oferind un spectacol excepțional – cum să o iei cu huo?! Înseamnă să îți bați joc de tenis, de sport, să fii complet lipsit de ceea ce, cu un cuvânt englezesc, se cheamă fair-play!…

Și ar mai putea să însemne că pe Elina Svitolina au aplaudat-o pentru că e ucraineancă, și juca împotriva unei bieloruse, nu pentru că e una dintre cele mai bune jucătoare ale lumii…

Ilie Năstase este interzis în tribunele de la Wimbledon, pentru…Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri