4.1 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Cu cât se vinde în România Kiwano, „combinația între castravete, kiwi și o tentă ușoară de banană”. Efectele benefice pe care le are

Publicat pe


Luni, 18 Septembrie 2023, ora 22:49

186 citiri

Cum arată leguma denumită Kiwano FOTO sansanews.ro

O legumă originară din Africa este scoasă la vânzare la Stațiunea de Cercetare Legumicolă Buzău. Kiwano, cunoscută și sub denumirea de castravetele țepos sau castravetele cu coarne, este inedită atât prin formă cât și prin gustul deosebit, fiind o combinație între castravete, kiwi și o tentă ușoară de banană.

Kiwano s-a dovedit a fi extrem de bun în salate, supe, murături sau chiar băuturi și prepararea unor deserturi precum șerbetul sau în stare proaspăt,ă alături de înghețată, scrie șansanews.ro.

Conține multe vitamine, minerale și antioxidanți, acestea fiind esențiale pentru o sănătate optimă și are un conținut scăzut de calorii, dar este un fruct bogat în proteine, potrivit cercetătorilor de la Stațiunea Legumicolă Buzău.

”Kiwano conține multe vitamine, minerale și antioxidanți, acestea fiind esențiale pentru o sănătate optimă. Are un conținut scăzut de calorii, dar este un fruct bogat în proteine.

Kiwano este o sursă bună de fier și vitamina C. Îmbunătățește absorbția fierului, întărește imunitatea, scade colesterolul și riscul general de boli de inimă și crește producția de colagen, rezultând o piele mai tânără și mai elastică”, spun cercetătorii.

Kiwano se vinde la magazinul unității de cercetare și are o durată mare de păstrare. Se vinde cu 5 lei bucata. Cercetătorii pot trimite și prin curier, în toată țara.

Eveniment Quarterly Report

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri