8.9 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022

Cuba raționalizează consumul de electricitate

Publicat peMăsurile presupun două întreruperi de energie electrică de patru ore pe săptămână pentru cei 2,1 milioane de locuitori ai orașului.

„Este momentul să contribuim pentru ca restul Cubei să sufere mai puţin de pe urma acestor întreruperi nedorite”, a spus guvernatorul Reinaldo Garcia Zapata, sfătuindu-i pe aceștia să fie solidari cu restul țării. 

Întreruperile de electricitate nu vor afecta serviciile esențiale, respectiv spitale, sistemele de distribuție de apă și gaze naturale.

Populația a fost nemulțumită de aceste decizii și au protestat noaptea prin lovituri în vasele de bucătărie, supărați mai ales de nefuncționarea aerului condiționat și a ventilatoarelor, suferind astfel de pe urma căldurii.

Întreruperile de energie electrică de anul trecut a provocat pe 11 iulie 2021 cele mai mari manifestații antiguvernamentale din ultimii 60 de ani. 700 de protestatari se află și acum în închisori. 

Cuba a decis raționalizarea curentului pentru a desfășura lucrări de reparații la centralele electrice vechi și la rețeaua de distribuție. 
„Situaţia de urgenţă prin care trece sistemul electric se va restabili treptat”, a spus directorul de producţie al Union Electrica.

Sistemul electric are o capacitate medie de 2.500 de megawaţi, insuficientă pentru cererea gospodăriilor în orele de vârf care ajunge la 2.900 de megawaţi.

Sursa: jurnalul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri