1.8 C
București
duminică, 4 decembrie 2022

Cum a ajuns Robert Cazanciuc să fie „extrem de fericit”

Publicat peSenatorul PSD Robert Cazanciuc s-a declarat, miercuri, extrem de fericit de votul în unanimitate dat în Camera Deputaţilor pentru proiectul de modificare a Legii cetăţeniei, pe care l-a iniţiat împreună cu alţi doi parlamentari social-democraţi şi care prevede că se poate acorda cetăţenie română străinilor care sunt căsătoriţi de cel puţin 10 ani cu cetăţeni români, chiar dacă nu domiciliază în ţara noastră.

„Când familia este cea mai importantă, iar un sfert de ţară este în afară. Sunt extrem de fericit că, astăzi  (miercuri – nr.), Camera Deputaţilor a votat în unanimitate proiectul de modificare a Legii cetăţeniei, iniţiat împreună cu colegii mei senatori Angel Tîlvăr şi Leonard Azamfirei, care permite soţilor şi soţiilor străini ai românilor care trăiesc împreună în afara ţării, de cel puţin 10 ani, să poată demara procedura de dobândire a cetăţeniei române, fără a li se mai condiţiona prezenţa pentru un anumit număr de ani pe teritoriul României. Am întâlnit numeroşi cetăţeni străini care iubesc România. S-au îndrăgostit de două ori de noi, prima dată de un român sau de o româncă, iar a doua oară de ţara noastră, descoperită prin intermediul partenerului de viaţă”, a scris Cazanciuc, pe Facebook.

El a adăugat că familia, „înţeleasă în substanţa ei cea mai profundă”, este cadrul în care se formează primele raportări ale cetăţeanului la instituţiile publice, la drepturile şi obligaţiile sale fundamentale faţă de societate, în general, şi de ţară, în mod special.

„Cred că vom avea cu toţii de câştigat în urma intrării în vigoare a acestei legi. Mulţumesc tuturor deputaţilor şi senatorilor care au crezut în această iniţiativă şi au susţinut-o până la adoptare. E încă o dovadă a faptului că un proiect pornit de la o nevoie reală a românilor, oriunde s-ar afla ei, va fi sprijinit”, a încheiat senatorul PSD.

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, în calitate de for legislativ decizional, acest proiect de lege, cu 253 de voturi „pentru”.

Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri