13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Cum a fost lăsat Alin Nica în ofsaid de puciştii din PNL pe motiv de… Alina Gorghiu. Cronologia unei suciri de 180 de grade

Publicat pe


Gorghiu, Citu, Nica, Pirtea

Lovitura de palat cu accente de blitzkrieg din PNL a reuşit în doar două zile, mai urmează doar confirmarea lui Nicolae Ciucă în fruntea partidului. Ea încă naşte câteva semne de întrebare, mai ales prin discreţia cu care s-a produs. Printre puţinii neavizaţi de acest puci s-a numărat şi preşedintele PNL Timiş, Alin Nica, care astfel a fost compromis de propriile declaraţii. Şi asta fiindcă liderii naţionali ai partidului încă creed că PNL Timiş ar fi condus de factor de… Alina Gorghiu.

Cronologic, puciul liberal a fost devoalat în spaţiul public, în seara zilei de miercuri, 30 martie, atunci când G4Media dă „pe surse” un articol că „pestre 40 de organizaţii PNL” vor să-l debarce pe Florin Cîţu. În filiala Timiş nu se ştia absolut nimic despre acest lucru. Motiv pentru care preşedintele Alin Nica iese, joi, 31 martie, dimineaţa, pe televiziuni afirmând că e doar un „foc de paie”. Ironic, Nica se întreabă că, dacă 40 de organizaţii au pus la cale revolta, cea din Timiş e singura rămasă pe dinafară. Adaugă însă că nici Gheorghe Falcă nu ştie nimic, aşa că totul ar fi un fake news. (Falcă ştia de miercuri seara că se întâmplă ceva.) Mai mult, Nica afirmă că, dacă ar fi totuşi ceva real, cei care se revoltă împotriva lui Cîţu ar fi „unelte ale PSD”, „iresponsabili” şi „imaturi politic”.

Cam la aceeaşi oră cu aceste declaraţii, deputatul de Timiş Ben Oni Ardelean, avizat de ce se întâmplă, este probabil primul politician din PNL care vorbeşte public de „schimbare de macaz” în interiorul partidului, validând teza puciului. Trebuie spus aici că între Nica şi Ardelean nu există o relaţie foarte cordială.

Cum lucrurile eera deja clare şi se cam ştia direcţia, joi în filială apar unele voci care vehiculează schimbarea lui Nica din funcţia de preşedinte al PNL Timiş, în cazul în care rămâne alături de Cîţu. În seara aceleaşi zile, Nica se numără totuşi printre foarte puţinii lideri liberali care participă la ziua de naştere a lui Florin Cîţu, care tocmai se întorsese din Statele Unite. Umilinţă maximă pentru încă preşedintele PNL în acea zi!

Vineri, 1 aprilie, are loc şedinţa Biroului Executiv Național convocată de tabăra anti-Cîțu, unde se decide organizarea unui Consiliu Naţional pentru duminică, 3 aprilie, unde să fie fi stabilită data Congresului extraordinar pentru schimbarea lui Florin Cîţu. O şedinţă despre care Cîţu afirma că nu e statutară. În aceeaşi zi, la ora 13.00, profitând de o conferinţă de presă a PNL Timiş, la care nu era anunţat, Nica vine în faţa ziariştilor locali schimbat cu 180 de grade faţă de ziua precdentă. El spune că PNL Timiş a fost de acord cu Organizara BEx-ului anti-Cîţu, iar Nicolae Ciucă este o “variantă viabilă pentru funcția de președinte a PNL”. Astfel Nica îşi făcea intrarea cu graţie în tabăra “uneltelor PSD”, “iresponsabililor” şi “imaturilor politici”.

Urmează ziua de sâmbătă, 2 aprilie, când Cîţu convoacă un nou BEx, la care se prezintă doar patru oameni. O nouă umilinţă pentru cel care ajungea în urmă cu şase luni preşedintele PNL cu ajutorul “echipei câştigătoare”. Astfel că este nevoit să-şi dea demisia, în urma unei lovituri de palat care a durat doar două zile. Două zile în care niciun lider al puciştilor (tot “echipa câştigătoare”) nu a dat vreo explicaţie privind motivele mazilirii lui Cîţu.

Ce s-a întâmplat totuşi în spatele uşilor închise? Debarcarea lui Cîţu a fost decisă chiar când acesta era plecat în Statele Unite. Mişcarea fost foarte discretă şi dusă în special de prim-vicepreşedintele Iulian Dumitrescu, “baron” de Prahova, care s-a întâlnit cu mai muli lideri de filiale, fâcând chiar turnee în ţară. Cu această ocazie a fost împinsă şi povestea alegerilor prezidenţiale anticipate în 2023, după ce Klaus Iohannis ar urma să ajungă secretar general NATO. De unde şi necesitatea alegeii lui Nicolae Ciucă preşedinte al PNL, poziţie de pe care ar urma să fie şi candidatul partidului la prezidenţiale.

De ce Alin Nica joi dimineaţa spunea că nimic nu e adevărat şi totul e un “foc de paie”? El chiar era sincer, nu ştia nimic fiindcă nu i-a spus nimeni nimic. De ce nu a fost informat? Simplu, fiindcă la nivelul conducerii PNL, există impresia că preşedinte de facto al PNL Timiş ar fi Alina Gorghiu, cea care conduce şi PNL Argeş. Ori Gorghiu era considerată printre cele mai apropiate personaje de la vârful PNL de Florin Cîţu. De altfel, ea a făcut parte din delegaţia care l-a însoţit pe Cîţu în SUA. Sâmbătă, 2 aprilie, însă şi Gorghiu avea să-l trădeze pe Cîţu…

 

Sursa: debanat.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri