14.2 C
București
joi, 23 mai 2024

Cum arată LIMITATORUL DE VITEZĂ inteligent de la Ghermănești. Senzorii măsoară viteza mașinii și transmit dacă pragul rămâne ridicat sau coboară

Publicat pe


Limitatorul de viteză inteligent, invenția mexicană instalată pentru prima data în România, la Ghermănești – Snagov, un sat aflat la 40 de kilometri de București, a devenit spaima șoferilor care au auzit de noul bumper de pe șosea și s-au gândit la riscul producerii unor accidente. De altfel, în apropierea bumperului inteligent chiar s-a produs recent un accident, dar nu pentru că șoferul a intrat în pragul care ar fi rămas ridicat, din cauza vitezei, ci pentru că a pierdut controlul volanului, la 100 de metri de limitatorul de viteză, a intrat pe contrasens, apoi s-a răsucit și s-a oprit într-un semn de circulație.

  • Limitator de viteză de la Ghermănești, un prototip aflat încă în testare, este dotat cu senzori care monitorizează viteza vehiculelor și rămâne ridicat, ca un prag, dacă șoferii circulă cu peste 30 de km/h sau coboară la nivelul drumului, dacă aceștia reduc viteza.
  • Șoferii sunt avertizați cu 150 de metri înainte, prin…



Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri