12.5 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022

Cum au reacţionat ucrainenii după ce premierul Israelului l-ar fi sfătuit pe Zelenski să se predea Rusiei

Publicat pe


Premierul israelian Naftali Bennett i-ar fi recomandat președintelui ucrainean Volodimir Zelenksi să accepte oferta făcută de președintele rus Vladimir Putin de a pune capăt războiului, în cursul unui apel telefonic care a avut loc marți, 8 martie, conform unor surse.

Bennett a argumentat că acest conflict presupune multe sacrificii. Apelul telefonic ar fi fost inițiat de Bennett. „Dacă aș fi în locul tău, m-aș gândi la viața oamenilor mei și aș accepta oferta”, a spus Bennett. Răspunsul lui Zelenksi a fost scurt: „Te aud”.

Ucraina infirmă această discuţie

Mikhailo Podoliak, un consilier al șefului Biroului Președintelui Zelenski, a negat această informație. El a subliniat că Israelul, ca și alte țări mediatoare, nu recomandă Ucrainei să accepte nicio cerere a Federației Ruse.

Acest lucru (n.r. – predarea președintelui Zelenski) ar imposibil din motive militare și politice. Dimpotrivă, Israelul solicită Rusiei să evalueze mai adecvat evenimentele”, a scris Podoliak pe Twitter.

Biroul lui Zelensky nu vede rezultate ale medierii. El a spus că Bennett nu mediază, ci funcționează ca o cutie poștală și doar transmite mesaje între cele două părți.

Potrivit acestuia, un mediator trebuie să încerce să pună cap la cap un compromis între cele două părți și să facă propriile oferte.

Ucrainenii n-au nevoie de ajutorul Israelului

Nu avem nevoie de cutie poștală”, a spus oficialul. „Avem destule. Dacă Bennett vrea să fie neutru și să medieze, ne-am aștepta să-l vedem desemnând pe cineva care să lucreze la asta zi și noapte și să încerce să ajungă la un compromis”. 

Oficialii ucraineni cred că implicarea lui Bennett în eforturile diplomatice provine din faptul că nu dorește să adopte o poziție clară cu privire la invazia rusă, de teama că aceasta va dăuna legăturilor Israelului cu Rusia.

Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri