24.6 C
București
sâmbătă, 3 iunie 2023

Cum este corect să parchezi mașina atunci când ninge. Puțini șoferi cunosc explicația banală

Publicat pe


Odată cu căderea fulgilor de nea, este necesar să ținem cont de anumite sfaturi practice în cazul în care, la un moment dat, va trebui să ne folosim de mașină. Zăpada dă multe bătăi de cap șoferilor, chiar și atunci când aceștia efectuează o simplă parcare. Puțini conducători auto cunosc asta!

Cum parchezi automobilul atunci când ninge? Ține cont de acest sfat

Mulți șoferi se confruntă cu probleme la parcarea mașinii atunci când este zăpadă. În plus, mulți conducători auto preferă să parcheze autoturismul cu fața atunci când ninge, dar acest lucru este greșit, susțin specialiștii.

Potrivit acestora, anvelopele de iarnă sunt proiectate să aibă aderență maximă atunci când automobilul merge în față. Din cauza zăpezii, șoferii pot avea parte de neplăceri, iar o parcare făcută greșit va face ca anvelopele să patineze în momentul în care autoturismul iese din parcare cu spatele. Așadar, pentru a evita un eveniment neplăcut, șoferii sunt sfătuiți să parcheze vehiculul cu spatele pe timp de iarnă.

Totodată, conducătorii auto trebuie să știe că autoturismele trebuie echipate cu cauciucuri de iarnă, întrucât zăpada este un element care îi poate face să piardă controlul mașinii și să provoace un accident.

Citește și Șoferii sunt în pragul disperării: prețul carburanților continuă să crească vertiginos. Cu cât s-au scumpit astăzi motorina și benzina!

Recomandari pentru soferi pe timp de iarna

Sfaturi pentru șoferi pe timp de iarnă

Este adevărat că zăpada oferă ceva mai multă aderență decât gheața, dar șoferii trebuie să ia aceleași măsuri de precauție: să conducă lin, să ia virajele cu viteză redusă și să nu facă mișcări bruște cu volanul.

Efectul zăpezii asupra anvelopei este foarte asemănător cu cel al noroiului. Anvelopa trebuie să pătrundă în partea moale pentru a găsi o suprafață dură dedesubt.

Cu cât anvelopele de pe mașină sunt mai late, cu atât mai mică este suprafața de contact cu asfaltul și, prin urmare, cu atât mai slabă va fi aderența.

În aceste cazuri, cel mai bine este să montezi anvelope de iarnă, dacă ești obișnuit să conduci pe drumuri cu aceste caracteristici, sau să folosești lanțuri pentru situații specifice. Lanțurile sunt un element de bază pentru a ieși dintr-o situație complicată în care zăpada te surprinde pe șosea.

Citește și Iarna și-a intrat serios în drepturi și a dat peste cap traficul. Mai multe sectoare de drum, blocate. Drumarii trag un semnal de alarmă pentru toți șoferii!

Sursa: www.impact.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri