9.3 C
București
luni, 27 martie 2023

Cum s-a ales un gorjean cu 5000 de euro în plus de la bancă. Românul refuză vehement să restituie banii

Publicat pe


Un gorjean cu 5000 de euro în plus de la bancă! Totul s-a întâmplat din greșeală, iar acum este scandal mare, deoarece bărbatul nu vrea nici în ruptul capului să înapoieze banii. Situația nu a rămas așa, bărbatul fiind tras a răspundere.

Cum s-a ales un gorjean cu 5000 de euro în plus de la bancă

Așadar, un bărbat din Gorj s-a trezit cu 5.000 de euro în plus de la o bancă și a refuzat să mai restituie suma de bani. Totul a început în anul 2020, când bărbatul s-a dus la o bancă din Sibiu pentru a schimba suma de 5.000 de euro, din bancnote de 50 de euro în bancnote de 100 de euro.

”Inițial inculpatul a solicitat schimbarea sumei de 5.000 de euro, acesta prezentând funcționarului din cadrul băncii 100 de bancnote de 50 de euro. În timp ce angajata băncii sorta bancnotele primite de la inculpat, acesta din urmă i-a solicitat să îi mai schimbe încă o sumă de 1.000 de euro, remițându-i încă 10 bancnote de 100 de euro”, se arată în rechizitoriu.

Cum s-a ales un gorjean cu 5000 de euro in plus de la banca

Eroare majoră a unui funcționar bancar

Angajata băncii, derutată de a doua solicitare a bărbatului, a scos din sertar 10 bancnote de 500 de euro, în loc de două bancnote, pe care i le-a dat bărbatului respectiv.

„Astfel, în urma erorii în care s-a aflat funcționarul băncii, inculpatului, în loc de suma de 6.000 de euro, i-a fost remisă suma de 11.000 de euro, formată din 22 de bancnote de 500 euro. Cu toate că inculpatul a numărat suma primită în fața funcționarului, acesta nu a sesizat că ar fi primit o sumă mai mare de bani”, se mai arată în rechizitoriu.

Greșeala nu a trecut neobservată, iar angajații băncii au sesizat într-un final eroarea. Când și-au dat seama de greșeala funcționarei, reprezentanții băncii l-au contactat pe bărbat să îi ceară restituirea celor 5.000 de euro, însă acesta a negat că ar fi primit bani în plus.

Din acest motiv, banca a făcut o plângere penală pe numele bărbatului, iar judecătorii l-au condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare și l-au obligat pe bărbat să achite prejudiciul.

Până în acest moment, banca a reușit să recupereze doar 30,06 euro din cei 5.000 de euro datorați de inculpat. Sibianul, mecanic auto de profesie, fără un loc de muncă stabil, a mai fost condamnat în 2007 la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane, fiind eliberat condiționat.

Sursa: www.impact.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri