27.9 C
București
marți, 26 septembrie 2023

Cum să elimini mirosul neplăcut din frigider – alimente care absorb mirosul

Publicat pe


Există mai multe metode prin care poți păstra un miros proaspăt și plăcut înăuntrul frigiderului.

De ce miroase urât când deschizi frigiderul

Mirosul neplăcut din frigider poate avea mai multe cauze, iar înțelegerea acestor motive te poate ajuta să iei măsuri pentru a preveni sau rezolva problema. Iată câteva motive posibile pentru mirosurile neplăcute din frigider:

Alimentele care au expirat sau s-au deteriorat pot emana mirosuri neplăcute. Dacă nu arunci alimentele alterate, acestea pot contamina și alte alimente din frigider.

Unele alimente, cum ar fi ceapa sau usturoiul, pot elibera arome puternice care se pot amesteca cu alte alimente din frigider, cauzând un miros general neplăcut.

Reziduurile de mâncare sau lichidele vărsate în frigider pot duce la acumularea de bacterii și mucegai, ceea ce poate cauza mirosuri oribile.

Frigiderul este un mediu închis, iar mirosurile pot să se lipsească de suprafețele din interior. De exemplu, dacă o supă a fost încălzită și așezată în frigider fără capac, mirosul ei se poate răspândi în interior.

O ventilație necorespunzătoare în frigider poate duce la acumularea de umiditate și dezvoltarea bacteriilor și mucegaiului, lucru care poate aduce cu sine un miros înțepător și neplăcut.

Dacă recipientele pentru alimente nu sunt spălate și uscate în mod corespunzător înainte de a fi așezate în frigider, acestea pot dezvolta mirosuri greu de suportat.

Unele alimente ar trebui să fie închise ermetic pentru a preveni răspândirea mirosurilor, cum ar fi produsele lactate sau peștele. Dacă acestea nu sunt depozitate corect, mirosurile se pot răspândi în frigider.

Curățarea insuficientă sau rară a frigiderului poate duce la acumularea de reziduuri și bacterii care cauzează mirosuri neplăcute.

Cum scapi de mirosurile neplăcute din frigider – ce trebuie să faci prima oară

Pentru a scăpa de mirosurile neplăcute din frigider și a menține un mediu proaspăt și curat în interiorul acestuia, urmează aceste sfaturi simple:

Curăță frigiderul

Începe prin a scoate toate alimentele și rafturile din frigider.

Spală rafturile, sertarele și pereții frigiderului cu apă caldă și săpun. 

Îndepărtează eventualele pete și urme lăsate de alimente.

După spălare, clătește cu apă curată și usucă bine suprafețele.

Aruncă alimentele expirate sau alterate

Aruncă orice aliment care a expirat sau care pare a fi alterat.

Verifică și aruncă alimentele care pot emana mirosuri neplăcute, precum resturi de mâncare stricate sau alimente cu un miros puternic.

Folosește recipiente ermetice

Pentru a preveni răspândirea mirosurilor în frigider, depozitează alimentele în recipiente ermetice sau folie de plastic pentru a evita contaminarea reciprocă a mirosurilor.

Evită amestecul de alimente cu mirosuri puternice

Depozitează alimentele cu mirosuri puternice în recipiente separate sau sigilate pentru a preveni răspândirea…Sursa: stirileprotv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri