30.8 C
București
duminică, 16 iunie 2024

Cum să gătești în siguranță. 7 reguli de preparare a alimentelor

Publicat pe



Cele mai frecvente contaminări sunt cu salmonela, e-coli și listeria care provoacă dureri abdominale, diaree, vomă, febră și pot duce la complicații grave, mai ales pentru copii, vârstnici și persoanele cu imunitate deficitară. 

Totodată, norovirusul și hepatita A sunt viruși care se pot transmite prin alimente contaminate și pot duce la afecțiuni hepatice grave. Simptomele sunt asemănătoare cu ale bacteriilor.

Paraziții, precum giardia sau cryptosporidium, pot contamina apa și alimentele și pot provoca infecții digestive, diaree și alte simptome neplăcute.

Iată câteva reguli de siguranță alimentară pe care trebuie să le respecți și acasă, potrivit HuffPost.

1.Spălarea mâinilor

Înainte de a atinge alimentele trebuie să te speli pe mâini, chiar dacă ai fost în afara casei sau nu. Pot exista germeni care se pot răspândi cu ușurință pe suprafețele de gătit și pe alimente.

Spălarea mâinilor cu apă și săpun reduce…



Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri