4.1 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Cum să scapi de gândacii mirositori

Publicat peAceștia au un aspect foarte diferit, în funcție de zona geografică și de specia din care fac parte, având o culoare ce variază de la verde la maro. Ca dimensiune, pot ajunge până la aproximativ 2 cm. Unii dintre ei au forma ovală, în timp ce alții au corpul similar unui scut, de aceea poartă numele de „gândaci-soldat”. Aceștia din urmă sunt în nuanțe de verde, culoarea lor fiind accentuată, uneori, de mici urme de galben, portocaliu sau roșu. Indiferent de specie, au 6 picioare, ceea ce îi face să pară mai mari decât sunt în realitate.

Cea mai importantă particularitate a acestor gândaci este că degajă un miros specific, resimțit de fiecare în funcție de sensibilitatea la miros. Astfel, unele persoane îl descriu pur și simplu ca pe un miros foarte puternic de amestec de condimente, precum ar fi cilantro sau coriandru.

Potrivit specialiștilor, mirosul este secretat de glande aflate în zona abdominală a gândacilor respectivi, degajat când se simt amenințați. Din acest motiv este bine ca aceștia să nu fie striviți, întrucât vor emana un miros persistent, greu de îndepărtat.

Gândacii mirositori sunt erbivori și preferă să consume mai ales fructe și legume (cum ar fi mere, fasole verde, cireșe, piersici, pere, boabe de soia etc.). Pentru pomii fructiferi sunt cei mai dăunători, în condițiile în care, odată ce atacă un fruct, îi vor afecta dezvoltarea viitoare. De altfel, toate fructele pe care ajung se vor deshidrata, iar semințele lor își vor pierde calitatea.

Ei nu sunt periculoși pentru oameni, dar sunt respingători prin mirosul și culoarea lor. Poți să scapi de ei mai ușor dacă vei ține cont și de indicațiile de mai jos.

Folosește cât mai des aspiratorul
Apelează la el ori de câte ori vrei să scapi pe dată de gândacii verzi mirositori. Ai însă grijă pentru că, odată ce se simt amenințați, vor elimina un miros foarte neplăcut. Din acest motiv, este ideal dacă ai utiliza un aspirator cu sac pentru ca mirosul să fie reținut acolo, să nu se împrăștie peste tot. După aceea, încearcă să scapi de sacul respectiv.
În cazul în care plantele tale sunt invadate de gândacii mirositori, recurge tot la un aspirator, preferabil unul industrial. Nu numai că acesta are putere mare, dar vei putea și să îndepărtezi din el sacul pentru a scăpa de mirosul provenit de la gândaci.

Pune la ferestre o plasă anti insecte cu adeziv
Dacă vei proceda așa, prima condiție este să faci rost de o plasă care să se potrivească perfect dimensiunilor ferestrelor tale. De asemenea, este bine să aibă un sistem de prindere tip arici pentru a putea să o îndepărtezi cu ușurință ca să o cureți (măcar o dată pe lună). Vei observa că datorită ei insectele indezirabile te vor vizita mult mai puțin!

Citește continuarea pe qbebe.roSursa: www.realitatea.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri