4.5 C
București
sâmbătă, 26 noiembrie 2022

Cum scapi de mirosul urât al mopului. Ce trebuie să pui în apă ca să fie mereu curat

Publicat peCredeai că dacă este înmuiat mereu în apă și detergent, este curat și dezinfectat? Mopul are nevoie de o îngrijire specială, cu doar câteva trucuri care pot fi făcute acasă. Vezi mai jos cum scapi de mirosul urât al mopului.

Deși este un element de bază pentru curățarea pardoselilor din casă, tocmai pentru că este în contact permanent cu apa și diverse produse, nu trebuie omisă dezinfectarea mopului. Mopul rămâne umed timp îndelungat, dar și în contact cu murdăria, motiv pentru care apar rapid mirosurile neplăcute. Vă lăsăm aici trucurile de casă care vă vor ajuta să îl spălați corect și să vă lăsați camerele strălucitoare și fără bacterii.

Cum scapi de mirosul urât al mopului. Trucuri simple și de ajutor

Mopul acumulează o mulțime de germeni și microbi, așa că este ideal să îl curățați după fiecare utilizare, mai ales dacă ați șters lichide precum vinul sau uleiul.

  1. Săpun lichid și înălbitor

Umpleți găleata cu apă caldă și puțin săpun lichid și înălbitor. Este important să curățați bine găleata înainte. Introduceți apoi bățul de mop și folosiți ambele mâini pentru a-l roti rapid și cu putere pentru a îndepărta toate urmele de murdărie lipite de el. Se lasă la înmuiat timp de 30 de minute. Se clătește cu apă rece și se stoarce de mai multe ori. Se lasă să se usuce înainte de depozitare.

  1. Oțet alb

Într-un bol cu apă călduță, adăugați 2 căni de oțet alb și sucul de la două lămâi. Puneți mopul în el și lăsați-l să se înmoaie timp de 2 sau 3 ore. Acest lucru va ajuta la eliminarea mirosurilor neplăcute. Puneți-l la uscat la aer sau la soare, ceea ce va ajuta la eliminarea bacteriilor. Odată uscat, scuturați-l pentru a îndepărta orice murdărie, praf sau păr, scrie elcomercio.pe.

Cum să ai grijă de mop acasă? De ce e bine să ai două

Atunci când faceți curățenie în casă cu mopul, asigurați-vă că bucătăria este ultimul loc în care intrați, deoarece grăsimea acumulată pe podea se poate răspândi în restul casei. Este mai bine să aveți două mopuri, unul pentru bucătărie și baie și unul pentru celelalte camere.

Pentru a vă asigura că mopul se usucă bine și nu miroase urât, nu-l lăsați în găleată după ce ați terminat de făcut curățenie în casă. Acest lucru va favoriza formarea mucegaiului. Dacă mirosul neplăcut nu este eliminat și mopul este foarte deteriorat, este mai bine să îl schimbați cu altul nou.

Sursa: www.ego.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri