14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Cum se curăță ușor și rapid creveții. Metoda de mare ajutor

Publicat peCreveții sunt un deliciu culinar apreciat de mulți iubitori ai fructelor de mare. Cu toate acestea, curățarea creveților poate părea o sarcină complicată și laborioasă. Însă există o metodă ușoară și rapidă care te va ajuta să îți savurezi creveții preferați într-un timp scurt și cu un efort minim.

Descoperă metoda ușoară și rapidă de curățare a creveților

Citește mai jos care este metoda eficiente de curățare a creveților, care te va ajuta să te bucuri de acești fructe de mare delicioase fără nicio bătaie de cap.

Ustensile necesare

Pentru a curăța creveții cu ușurință, vei avea nevoie de următoarele ustensile:

  • Un cuțit ascuțit
  • O lingură
  • O farfurie
  • Apă rece

Îndepărtează capul creveților

Pentru a începe procesul de curățare, ține creveții de corp cu o mână și prinde cu cealaltă mână capul creveților. Aplică o ușoară presiune și rotește capul pentru a-l îndepărta de corpul creveților. Acest lucru se poate face cu ușurință deoarece capul este atașat doar de corp printr-o articulație.

Scoateți coaja de pe coadă

Pentru a elimina coaja creveților, ține-i de corp cu o mână și folosește cealaltă mână pentru a smulge ușor coaja de pe corpul acestora. Poți folosi, de asemenea, o lingură pentru a ajuta la îndepărtarea cojii. Asigură-te că îndepărtezi coaja de pe coada creveților, trăgând delicat de corp sau o poți lăsa, în funcție de rețeta pe care o vei pregăti.

Scoate intestinul negru

După ce ai eliminat coaja și picioarele, este important să scoți și intestinul negru al creveților. Găsești intestinul în partea superioară a corpului, sub o linie neagră vizibilă. Cu ajutorul unui cuțit ascuțit, taie ușor pe lungimea acelei linii și folosește vârful cuțitului sau degetele pentru a scoate intestinul.

Clătește creveții

După ce ai curățat creveții, clătește-i sub apă rece pentru a elimina orice reziduuri sau impurități rămase. Asigură-te că speli bine între pliurile corpului creveților și sub apă curgătoare pentru a obține o curățare completă.

Cele mai bune moduri de a consuma creveții

Creveți prăjiți sau sotați

Unul dintre cele mai populare moduri de a consuma creveții este prin prăjirea sau sotarea lor. Aceste metode de preparare pun în evidență aroma și textura lor unică. Înainte de a-i găti, poți marina creveții într-un amestec de condimente și ulei pentru a intensifica gustul. Apoi, îi poți prăji rapid într-o tigaie cu puțin ulei sau îi poți sota în unt sau ulei de măsline, adăugând usturoi, ardei iute sau alte mirodenii pentru a le conferi un plus de savoare. Servește creveții prăjiți sau sotați alături de sosuri picante sau de usturoi pentru a completa experiența gustativă.

Creveți în salate

Creveții adaugă o notă rafinată și o textură crocantă salatelor. Poți adăuga creveții în salate verzi, de cartofi sau de paste pentru a le conferi o…Sursa: www.ego.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri