13 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Cum se simte scriitorul Salman Rushdie după ce a fost înjunghiat în gât şi în abdomen în New York (VIDEO)

Publicat pe


Salman Rushdie, scriitor britanic în vârstă de 75 de ani, autor ale cărui scrieri i-au adus ameninţări cu moartea din partea Iranului în anii 1980, a fost înjunghiat vineri, când se pregătea să ţină o prelegere la un eveniment în New York.

El a fost rănit grav în gât şi în abdomen.

Rushdie îşi va pierde un ochi

Agentul lui Salman Rushdie a transmis că acesta este acum conectat la ventilator şi nu poate vorbi.

”Veştile nu sunt bune. Salman îşi va pierde probabil un ochi. Are nervi ai braţului secţionaţi. Ficatul a fost atins de cuţit şi este afectat”, a declarat Andrew Wylie.

Un poliţist prezent la eveniment l-a arestat pe agresor, a anunţat poliţia. Persoana care îl intervieva pe Rushdie a suferit, la rândul său, o uşoară rană la cap.

Cine este principalul suspect?

Atacatorul e un tânăr de 24 de ani, Hadi Matar. Momentan poliţiştii nu au niciun motiv pentru atacul asupra scriitorului.

Matar a intrat la eveniment ca orice alt participant, deşi mai multe voci critică măsurile de securitate, dar fiind faptul că Rushdie era ameninţat cu moartea de mai mulţi ani.

„A existat o eroare uriaşă de securitate”, a spus un bărbat care a asistat la atac. „A fost înfricoşător faptul că cineva s-a putut apropia atât de mult fără nicio intervenţie”.

Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri