1.5 C
București
duminică, 10 decembrie 2023

Cum trebuie să se îmbrace femeile la biserică și ce nu au voie să facă în zilele de duminică

Publicat peSingura regulă pe care femeile trebuie să o respecte când merg la biserică este decența. Părintele Vasile Ioana recomandă acoperirea tuturor părților care transmit mesaje puternice și pot distrage atenția de la rugăciune. Duhovnicul le propune femeilor să evite fustele scurte sau bluzele decoltate.

”Realitățile se schimbă, însă legile naturii și legile Dumnezeiești nu se schimbă. Nu există ”nu ai voie. Te prezinți în fața Lui cu emoție, cu sfială. Tu te duci acolo ca să primești iertarea păcatelor. Smerenia ar fi atitudinea cea mai frumoasă pe care ar trebui să o aibă un creștin. 

Eram la Denii și a venit o studentă în fustă scurtă și erau niște tineri care se rugau. A venit mai în față studenta și când s-a aplecat, nu s-a mai rugat nimeni (…) Dacă apare ceva care te atrage și te fură, nu e în regulă.

În biserică, femeia poate să atragă bărbatul, printr-o fustă mai scurtă sau cu un decolteu și nu e bine. De aceea, le recomand tuturor doamnelor și domnișoarelor care vin în biserică: acoperiți-vă, dragele mele, toate cele cunoscute ca puternice mesaje. Acoperiți capul, pentru smerenie, ca să te unești cu Dumnezeu”, a povestit părintele Vasile Ioana, în emisiunea „Vorbeşte lumea de la ProTv.

Ce nu ai voie să faci duminica?

Preotul a vorbit și despre treburile gospodărești interzise în ziua de duminică, o zi lăsată de Dumnezeu ca omul să se odihnească. Un lucru pe care nu îl știu cei mai mulți dintre credincioși este că se poată spăla spre seară, însă este recomandată odihna, iar prânzul pentru cea de-a șaptea zi din săptămână trebuie pregătit de sâmbătă.

”Ziua 7 este ziua când trebuie să ne relaxăm. Din lăcomie, din dorința de a avea cât mai mulți bani și cât mai multe lucruri ajungi să nu ai nicio zi liberă și o iei razna. Este foarte important să înțelegem ce înseamnă această muncă din ziua de duminică. Nu gătim duminica.Duminică ne trezim puțin mai târziu și mergem la biserică. Mergem să ne întâlnim cu Dumnezeu, după care mergem și servim prânzul în familie. Nu gătim duminică, mâncarea este pregătită sâmbătă. În această zi ar trebui să simțim bucuria uniunii cu Dumnezeu și cu cei dragi. Totodată, am auzit că nu ar fi voie să ne spălăm duminica. Este o prostie să credem că nu avem voie să ne spălăm duminica. După ce apune soarele, după ora 19, avem voie să ne pregătim pentru ziua de luni”, a mai spus preotul Vasile Ioana.Sursa: www.b1tv.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri