4.1 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022

Cutremurul din Afganistan va fi un subiect de discuții între oficialii americani și cei talibani

Publicat pePurtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a declarat că „nu cunoștea nicio cerere de asistență pe care guvernul Statelor Unite a primit-o de la talibani”, informează CNN.

Price a menționat că răspunsul la cutremur se preconizează a fi „un subiect de conversație între oficialii americani și oficialii talibani în zilele următoare”. Price a reiterat că SUA este în contact cu partenerii umanitari.

Anterior, Blinken și-a exprimat întristarea profundă pentru victimile cutremurului din Afganistan.

SUA „exprimă profundă întristare pentru victimele cutremurului devastator de astăzi din Afganistan și le oferim simpatia și rugăciunile noastre celor care și-au pierdut pe cei dragi în tragedie”, a spus el.

„Oamenii din Afganistan au trecut prin dificultăți extraordinare, iar acest dezastru natural agravează o situație umanitară deja îngrozitoare”, a spus Blinken într-un comunicat. „Partenerii umanitari americani răspund deja, inclusiv prin trimiterea de echipe medicale pentru a ajuta persoanele afectate, iar noi evaluăm alte opțiuni de răspuns”, a spus el.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri