29.5 C
București
luni, 25 septembrie 2023

Dacia Duster 3 face valuri pe Facebook înainte de lansare. Fotografiile spion scăpate pe internet

Publicat pe


Dacia pregătește lansarea noului Duster, iar premiera mondială va avea loc până la sfârșitul acestui an.

Constructorul de la Mioveni testează a treia generație a SUV-ului pe șoselele din România.

De altfel, Dacia Duster 3 a fost surprinsă în timpul testelor, sub camuflaj, pe Transalpina și în orașul Câmpulung Muscel.

Designerii Dacia au confirmat între timp că peste 90% din designul conceptului va fi regăsit atât pe noul Duster, cât și pe viitorul SUV de mari dimensiuni, Bigster, care va fi lansat în 2025.

Alături de Duster, în teste au fost fotografiate, de utilizator Facebook, și trei exemplare ale noului Kardian, versiunea sud-americană a lui Sandero Stepway 3, prezentat ca SUV de Renault și care va avea premiera pe 25 octombrie.

Programul de lansare al noului Duster 3 prevede un debut comercial în prima lună a anului 2024, cu prețuri afișate și start al comenzilor, urmate de livrări care ar putea începe în primăvara viitoare.

Sursa foto: Costi Predoiu

Motoare noi

Cu toate acestea, până în acest moment nu sunt cunoscute detalii oficiale referitoare la motorizările noului Duster.

Despre acesta se știe că va fi diferit față de cel care este oferit astăzi pe Jogger, respectiv va avea o cilindree mai mare, care este necesară pentru compensarea pierderii de putere, deoarece Renault este pregătită să utilizeze pe acest sistem de propulsie un nou motor electric, o inovație dezvoltată împreună cu start-up-ul Whylot. Acesta va face motorul mai ușor și mai eficient, dar și mai ieftin de produs.

De asemenea, este de așteptat ca noul Duster să fie mai scump decât actuala generație, conform declarațiilor lui Xavier Martinet, vicepreședintele Dacia, astfel că SUV-ul produs la Mioveni va depăși pragul de 18.000 de euro.

Nu în ultimul rând, una dintre informațiile extrem de așteptată de fanii Duster este cea legată de tracțiunea integrală, pe care modelul nu o va pierde, deoarece reprezintă deja o carte de vizită pentru acest model.

Declarațiile anterioare ale șefilor Dacia au susținut fără echivoc că noul Duster 3 va avea și versiune 4×4, chiar dacă nu este cunoscută deocamdată soluția ce a fost adoptată. Mai multe decât atât, participarea la Raliul Dakar și strategia de poziționare în competiție cu marca Jeep sunt două argumente suplimentare pentru obligativitatea unei transmisii integrale pentru Duster.

duster spion 2
Sursa foto: Costi Predoiu

Sursa: playtech.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri