9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Dacia oprește mai multe zile, începând de luni, producția de cutii de viteze. Cauza este oprirea fabricilor Renault din Rusia

Publicat pe


Uzina Mecanică şi Şasiuri Dacia va fi oprită pentru mai multe zile, începând de luni, 14 martie, ca urmare a scăderii de comenzi de cutii de viteze din partea uzinelor Renault din Rusia, potrivit anunţurilor făcute de companie către angajaţi, relatează News.ro.

Angajaţii care vor rămâne acasă vor primi 85% din salariu şi tichetele de masă aferente.

Uzina Dacia din România produce componente pentru fabricile Global Acces ale Renault Group, dar şi pentru alte modele ale mărcii, precum şi pentru Nissan.

La capitolul componente, la Mioveni sunt produse atât motoare, cât şi cutii de viteze. De aici, cutiile sunt expediate inclusiv în Rusia, unde Renault Group are două uzine: în Moscova, pentru maşinile sub siglă Renault, şi la Togliatti, pentru maşinile Lada produse de AvtoVAZ.

Criza generată de războiul din Ucraina şi restricţiile impuse Rusiei, suprapuse peste criza de semiconductori, au determinat oprirea ambelor uzine Renault din Rusia.Sursa: economedia.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri