14.3 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023

Daniel Lazăr, performanță de excepție

Publicat pe


WINNIPEG. Performanță de excepție pentru Daniel Lazăr, polițistul arădean care face cinste uniformei pe care o poartă. În perioada 28 iulie – 6 august, la Winnipeg, în Canada, a avut loc World Police & Fire Games. Și – ca în fiecare an – Daniel Lazăr a scris istorie. A participat la concursul de judo, categoria 73 de kilograme, cucerind medalia de aur, la categoria de vârstă +30 de ani. A fost singurul român din acest concurs care a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere.

A mai fost campion

De altfel, Daniel Lazăr a fost protagonist la toate celelalte concursuri la care a participat în cadrul Jocurilor Mondiale ale polițiștilor și pompierilor. În anul 2017, la Los Angeles, în SUA, a cucerit medalia de broz, același lucru întâmplându-se doi ani mai târziu, la Chengdu, în China. Apoi, în 2022, în Olanda, la Rotterdam, a dat lovitura: a luat aurul atât la judo, cât și la Jiu-Jitsu.

Alte medalii

Daniel Lazăr mai are în cont și alte medalii: aur la Jocurile Latino-Americane, disputate în Panama (2018), respectiv Mexic (2019), argint, la Jocurile Europene ale polițiștilor și pompierilor din Spania (2016) și la Jocurile Latino-Americane din Mexic. Polițistul arădean a mai cucerit alte două medalii de bronz, la Los Angeles, Chengdu, dar și în Spania.

Toate acestea, asezonate cu multiple titluri naționale și universitare, în România.

Daniel Lazăr va merge, peste doi ani, la Jocurile Mondiale ale polițiștilor și pompierilor din SUA, acolo unde speră să urce, din nou, pe cea mai înaltă treaptă a podiumului.

Mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în mine, le mulțumesc și celor care m-au sprijinit, în special sponsorului meu, Maxximus 1607” – ne-a declarat Daniel Lazăr.

Mai trebuie spus că Daniel Lazăr este angajat al Inspectoratului de Poliție județean Arad, iar tatăl său este nimeni altul decât foarte cunoscutul Lazăr Loghin, omul care a făcut istorie în judoul arădean. Iar acum, iată, fiul îi calcă pe urme.

Sursa: www.aradon.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri