5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022

David Popovici a câştigat aurul şi la 200 metri liber la CE de Nataţie de la Roma, după victoria de la 100 metri liber

Publicat pe


David Popovici a obținut a doua medalie de aur de la Campionatele Europene de Nataţie de la Roma. Sportivul român s-a impus la proba de 200 de metri cu timpul de 1:42.97, nou record mondial de juniori. Pe locul doi a fost elveţianul Antonio Djakovics (1.45.60) şi pe locul 3 austriacul Felix Auboeck (1:45.89).

David Popovici mai adaugă o medalie de aur în palmares, la CE de la Roma

David Popovici a obţinut al treilea cel mai bun timp al probei din istorie.Recordul mondial la 200 de metri liber este 1:42.00.

Clasamentul în finala probei de 200 de metri liber:

1. David Popovici (România) – 1:42.97

2. Antonio Djakovic (Elveția) – 1:45.60

3. Felix Auboeck (Austria) – 1:45.89

4. Marco De Tullio (Italia) – 1:46.37

5. Danas Rapsys (Lituania) – 1:46.48

6. Stefano Di Cola (Italia) – 1:46.74

7. Lukas Maertens (Germania) – 1:46.80

8. Dimitrios Markos (Grecia) – 1:48.05

David Popovici a câștigat, sâmbătă, medalia de aur la proba de 100 de metri, stabilind un nou record mondial.

David Popovici a răspuns impecabil la întrebarea „Te crezi cel mai bun din lume?”. Ce se află în mintea sportivului cu câteva secunde înainte de a aluneca în bazin

În podcastul Fair Play cu Bogdan Mălăele, David Popovici a vorbit despre reușitele sale și și-a analizat meciurile. Acesta a explicat cum se programează mental, ce gândește înainte de fiecare cursă și cum se vede el, după victoriile obținute. Nu a ezitat să se critice în timp ce urmărea filmulețele cu Bogdan Mălăele, spunând că nu a avut chiar cel mai bun start, dar cu toate acestea a reușit să câștige de fiecare dată.

Ei bine, mintea unui sportiv de talie mondială îi este golită de orice gând atunci când stă în fața bazinului și așteaptă fluierul care indică startul. David Popovici spune că este o stare pe care doar sportivii o cunosc, însă înainte de a intra la joc, el își analizează adversarii, îi urmărește și le simte starea, dar și agitația, pe care de altfel el nu o are. David vorbește despre “o foame de câștig” pe care învingătorul o are mai mare decât ceilalți care concurează cu el: „Contează cui îi este mai foame să câștige”.

Citește și: David Popovici este cel mai rapid înotător din lume. Reacția lui Cesar Cielo, sportivul care deținea recordul mondial de 13 ani

După victoria la 200 de metri, el a spus: “M-am bucurat foarte tare, deși am visat la momentul acesta și mi l-am imaginat ieșind campion mondial și cu un timp atât de bun, e altceva în realitate, nu te aștepți! Și când se întâmplă cu adevărat nu prea știi cum să reacționezi, e euforie!”.

Citește și: De la ce oră este programată finala la 200 metri liber în care joacă David Popovici. Îl așteaptă un nou titlu la CE, de la Roma

Întrebat de către Bogdan Mălăele dacă se consideră cel mai bun din lume, David a dat un răspuns fenomenal: “Mă consider cel mai în stare să devin cel mai bun din lume” și iată că i-a ieșit adolescentului de 17 ani, care a înfrânt mulți adversari și nume grele din industria înotului.

„Eu aș putea să spun că sunt cel mai bun, dat fiind că am ieșit campion mondial, dar nu este de ajuns să ieși campion mondial o dată, nu-i de ajuns să fii cel mai bun din lume o dată. Trebuie să menții acest standard pe care l-ai ridicat și aceste așteptări pe care ți le-ai ridicat ție în primul rând și să-ți reamintești constant că îți dorești prea tare chestia asta și nu ai cum să se întâmple altcumva și voi face tot ce îmi stă în putere să ajung acolo”, spune David Popovici.

„Cred că dacă ești atât de arogant, șansele să câștigi scad considerabil”, a spus David Popovici.

„Nu trebuie să o faci fiind arogant, poți să o faci liniștit fără să fii arogant (n.r să-ți spui că ești cel mai bun). Poți să te consideri cel mai bun din lume, să știi că ești cel mai bun din lume și în același timp să recunoști și să conștientizezi faptul că și ceilalți cred că sunt cei mai buni din lume, să le dai și lor o încercare și fie ca cel mai bun să câștige. Așa este în sport”, spune David Popovici.

Baschetbalista Alessia Maria Raiciu a murit în ziua când a împlinit 18 ani. Destinul sportivei, curmat mult prea devreme…Sursa: a1.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri