3.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

David Popovici, magistral! A devenit campion mondial şi la 100 metri liber şi a cucerit a doua medalie de aur la Budapesta

Publicat pe„Fenomenul” David Popovici face valuri în înotul mondial! Românul de 17 ani şi-a reconfirmat miercuri clasa mondială şi a cucerit al doilea aur în capitala Ungariei, certificându-şi statutul de rege al celor mai rapide probe ale nataţiei. Deja campion la 200 liber, românul s-a luptat în finala de la 100 metri mai mult cu propriile limite, retragerea din concurs a campionului en-titre, Caeleb Dressel, transformându-l în mare favorit.

Popovici a fost magistral în semifinale, când a oprit acele cronometrului la 47.13, timpul relativ aproape de recordul mondial, de 46,91 secunde, deținut de brazilianul Cesar Cielo din 2009, astfel că marea provocare a sa a fost doborârea acestei borne de referinţă.

Citeşte şi David Popovici a dezvăluit ce idol are din sportul românesc. Cum s-a recuperat miraculos după o accidentare gravă

În finala de miercuri seara, David Popovici a fost înregistrat cu 47,58 secunde, depăşindu-l cu doar şase zecimi pe al doilea clasat, francezul Maxime Grousset. Astfel, el a devenit primul înotător din ultimii 49 de ani care se impune atât la 100 m, cât şi la 200 m, la o ediţie a Campionatelor Mondiale de Nataţie.

Citeşte şi Victor Ciutacu, după ce TVR a transmis evoluţia lui David Popovici: „Haştagienii au urlat degeaba. Doar 60.000 de oameni din toată țara s-au uitat la televizorul în culori”

Sursa: www.romaniatv.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri