4.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

David Popovici, medalie de argint cu echipa României la ştafeta de 4×100 liber

Publicat peDavid Popovici scrie istorie în Peru! România a câștigat vineri dimineața medalia de argint în proba de ștafetă combinată 4×100 m liber. Delegația condusă de Camelia Potec a ajuns astfel la a cincea medalie în Peru.

România a cucerit medalia de argint în proba de ștafetă combinată 4×100 m liber, la Campionatul Mondial de înot pentru juniori de la Lima, competiție transmisă de VOYO.

CM de înot juniori: Aur pentru ştafeta de 4×100 m liber, cu record al competiţiei stabilit de Popovici. Argint pentru Stancu
Vicecampioană europeană de juniori, în această vară, chiar la Otopeni, ștafeta combinată a României a ocupat locul al doilea în finala găzduită de bazinul olimpic din incinta Videna Aquatic Center din Lima.

David Popovici, Patrick Sebastian Dinu, Bianca Costea și Rebecca Diaconescu au încheiat cursa cu timpul de 3:30.39 min. Pe locul întâi s-a clasat Ungaria, iar pe poziția a treia a terminat Italia.

La 50 m liber, Patrick Sebastian Dinu s-a calificat în semifinale, cu timpul 23.31 secunde. Semifinalele sunt programate la noapte, de la 2:12 şi 2:17, ora României.

La 50 m spate, Alexandru Constantinescu s-a oprit în serii. La feminin 200 m spate, Aissia Prisecariu a terminat pe locul 11 şi nu s-a calificat în finală.

România, pe podiumul circuitului de sărituri în apă de la mare înălţime RedBull Cliffdiving. Constatin Popovici şi Cătălin Preda au cucerit aurul și argintul la Mostar
Premierul Nicolae Ciucă: David Popovici şi întreaga echipă de aur a nataţiei au strălucit la Lima şi au purtat pe umerii performanţei tricolorul românesc

Premierul Nicolae Ciucă a transmis, joi, un mesaj de felicitare, după victoriile României la Campionatul de Înot din Peru, el arătând că David Popovici şi întreaga echipă de aur a nataţiei au strălucit la Lima şi au purtat pe umerii performanţei tricolorul românesc.

”Felicitări, David Popovici, Alexandru Constantinescu, Ştefan Cozma şi Patrick Sebastian Dinu, pentru rezultatele extraordinare obţinute la Campionatul Mondial de înot pentru juniori! Succesul istoric al echipei noastre de nataţie este pus în valoare şi de noile recorduri stabilite de David Popovici la probele de 100 de metri şi 200 de metri”, scrie şeful Executivului într-o postare pe Facebook.

”Munca, perseverenţa, talentul şi dedicarea voastră continuă drumul de aur al nataţiei româneşti! Vă suntem recunoscători pentru că ne-aţi umplut din nou inimile de mândrie! Mult succes în continuare!”, mai transmite premierul.

Sursa: www.romaniatv.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri