16.5 C
București
duminică, 4 iunie 2023

De ce ar trebui să presari bicarbonat de sodiu pe salteaua de la pat. Trucul genial, efectele se observă imediat

Publicat pe


Bicarbonatul de sodiu este unul dintre ingredientele cele mai de nădejde din bucătărie. Acesta poate fi folosit atât la gătit, cât și ca remediu casnic pentru o mulțime de probleme. De ce ar trebui să presari bicarbonat de sodiu pe salteaua de la pat și cum acționează acest ingredient banal.

Bicarbonatul de sodiu, un ingredient de nădejde în gospodărie

Banalul bicarbonat de sodiu este un ingredient care nu ar trebui să lipsească din nicio locuință. Are numeroase întrebuințări, atât în bucătărie, cât și în afara acesteia. Poate fi folosit ca atare sau în diverse combinații, alături de alte ingrediente, pentru a curăța diverse suprafețe, pentru a reîmprospăta casa sau ca remediu natural pentru diverse probleme.

Cel mai simplu și eficient mod de a folosi bicarbonatul este să îl pui în frigider, într-un recipient, pentru a scăpa de mirosurile neplăcute. Lasă recipientul acolo și schimbă bicarbonatul după câteva săptămâni cu unul proaspăt.

Citește și: De ce ar trebui să presari mereu bicarbonat de sodiu peste carne înainte de a o prăji. Trucul te va cuceri

Atunci când este amestecat cu zeamă de lămâie sau cu oțet, bicarbonatul de sodiu se activează și soluția obținută este foarte eficientă pentru a scăpa de anumite pete din bucătărie, din baie sau de pe alte suprafețe. Bicarbonatul este eficient și pentru a scăpa de mucegaiul care se acumulează pe pervazul geamurilor, dar și de mizeria din sertarul pentru detergent al mașinii de spălat.

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient foarte eficient

De ce să presari bicarbonat de sodiu pe salteaua de la pat

Bicarbonatul poate fi folosit și pentru a reîmprospăta salteaua de la pat, canapeaua, sau alte obiecte acoperite de material textil din casă. Atunci când vine vorba despre saltea, în timp, aceasta acumulează mult praf și poate fi sursă de acarieni. Pentru a o curăța, împrăștie conținutul a două plicuri de bicarbonat de sodiu pe toată suprafața saltelei.

Citește și: Când se schimbă, de fapt, salteaua la pat. Primul semn care îți arată că ai nevoie de una nouă

Freacă apoi salteaua cu ajutorul unei perii sau cu o cârpă uscată. Lasă să acționeze bicarbonatul cel puțin o jumătate de oră, după care aspiră bine suprafața saltelei, pentru a îndepărta excesul de bicarbonat. În același fel pot fi curățate canapeaua și fotoliile.

De asemenea, dacă vorbim despre anumite pete pe saltea sau pe canapea, acestea pot fi curățate tot cu bicarbonat. Presară o cantitate generoasă peste pată și, cu ajutorul unei cârpe umezite sau cu un burete ud, freacă bine zona unde salteaua este pătată. Dacă este nevoie, repetă procesul până când pata a dispărut complet. Trebuie menționat că, cu cât pata este mai recentă, cu atât se va curăța mai repede. Dacă vorbim despre o pată mai veche, este nevoie să insiști mai mult.

Sursa: www.ego.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri