17.7 C
București
duminică, 2 octombrie 2022

De ce atacă rușii civili în Ucraina. Directoarea serviciilor de informații SUA: Rusia va fi trasă la răspundere

Publicat pe


Directoarea serviciilor de informații americane, Avril Haines, a declarat joi că forțele ruse conduc operațiuni cu „nesocotire nesăbuită” față de civili, deoarece se confruntă cu o rezistență mai puternică decât se aștepta în Ucraina, iar agențiile de informații își urmăresc acțiunile pentru a le cere socoteală.

Avril Haines, directoarea serviciilor nationale de informatii ale SUAFoto: Shutterstock Editorial / Profimedia Images

„CI (comunitatea de informații) este angajată în întreaga interagenție pentru a documenta și a trage la răspundere Rusia și actorii ruși pentru acțiunile lor”, a declarat Haines la audierea anuală a Comisiei de Informații a Senatului privind amenințările la nivel mondial la adresa securității SUA.

Rusii atacă ține civile, fie în timp ce oamenii încearcă să fugă din orașele bombardate de forțele ruse, fie sunt bombardate spitale, blocuri și alte clădiri civile.

Narativa Rusiei este că ea nu a invadat Ucraina, ci este o ”operațiune specială” pentru a proteja civilii de ”genocid”.

La informațiile potrivit cărora rușii au ucis sau rănit civili, exemplu fiind spitalul din Mariupol, oficialii de la Kremlin acuză Ucraina de stabilirea unor poziții de luptă în zonă, știri false, minciuni.

De altfel, atacurile nediscriminatorii asupra zonelor urbane și țintirea deliberată a civililor este o tactică pe care Rusia a mai folosit-o și în alte războaie are scopul de a slăbi moralul populației în încercarea de a le submina voința de a rezista.

Pe 3 martie, o primă echipă de la Curtea Penală Internațională de la Haga a plecat spre Ucraina pentru a începe să investigheze posibile crime de război.Sursa: www.hotnews.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri