9.3 C
București
luni, 27 martie 2023

De ce este bine să punem CEAPA în congelator. Gustul rețetelor se va schimba

Publicat peBucătarii au dezvăluit trucul care face ca rețetele care conțin ceapă să fie mai gustoase.  Chefii recomandă să punem ceapa timp de 15 minute la congelator înainte de a o tăia și curăța. Iată care este motivul.

Dacă apelați la acest truc, ceapa se va tăia mult mai ușor și va fi mai gustoasă, lucru care va transforma radical cele mai populare rețete. În plus, 100 de grame de ceapă au doar 40 de calorii. Leguma este bogată în fibre și are nenumărate proprietăți. Aceasta conține o serie de compuși fito-chimici și sulfura de alil care convertesc alicina într-o reacție enzimatică atunci când bulbul este tăiat. Ceapa este și un remediu natural împotriva cancerului.

Această legumă se folosește în majoritatea rețetelor, chiar dacă are un miros mai neplăcut. Fără ea, gospodinele nu pot prepara ardei umpluți, sarmale, pilaf și nu numai.

Ceapa deține și proprietăți anti-diabetice și ne ajută să ne scădem nivelul de zahăr din sânge. Ea este bogată și în crom. Acest mineral ajută celulele țestului să răspundă la insulina din sânge. În concluzie, bucătarii au declarat că gătitul va fi mai simplu dacă vom băga ceapa la congelator și nu își va pierde din beneficii, potrivit evz.ro.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri