13.8 C
București
miercuri, 28 septembrie 2022

De ce nu muncesc ucrainenii fugiți din calea războiul. Care este adevăratul motiv

Publicat pePeste 2.500 de refugiați din Ucraina au ajuns în Brașov, acolo unde au primit un acoperiș deasupra capului, hrană și toate cele necesare pentru un trai decent. De ce nu muncesc refugiații ucraineni fugiți din calea războiului? Iată adevăratul motivi!

În Brașov au ajuns peste 2.500 de ucraineni fugiți din calea războiului din Ucraina, însă aceștia nu muncesc pentru a se întreține. Care este motivul?

De ce nu muncesc ucrainenii fugiți din calea războiul

Ei bine, Centrul de Integrare pentru Migranți a venit în ajutorul acestora. Refugiații au primit hrană, cazare, materiale de igienă, dar și bani pentru cheltuieli:

Vezi și: UN BĂRBAT A FUGIT CU O REFUGIATĂ DIN UCRAINA. TÂNĂRA ERA GĂZDUITĂ DE BĂRBAT, DAR ȘI DE PARTENERA ACESTUIA, DE DOAR CÂTEVA ZILE: ”PLĂNUIM SĂ NE PETRECEM RESTUL VIEȚII ÎMPREUNĂ”

„De la începutul războiului, la centrul nostru am reuşit să asistăm peste 2.500 de persoane direct, prin schema noastră de cash assistance, prin tichetele de masă pe care le dăm şi deconturile medicale pe care le facem pentru ei. În plus, cu ajutorul diferiţilor sponsori, reuşim să le oferim şi voucher-e de igienă, pentru rechizite pentru copii şi pentru tineri”, a explicat Astrid Hamberger, şefa centrului, potrivit Adevărul.ro

Astrid Hamberger susține că necunoașterea limbii române reprezintă un minus pentru cei care vor să se angajeze, însă, cu toate acestea, 60 de ucraineni au reușit să se angajeze la Brașov.  Pe lângă aceștia care au prins un loc de muncă, există cei care fac telemuncă.

Vezi și: DRAMA UNEI FAMILII DE UCRAINENI CARE A TRĂIT ÎN CASĂ CU SOLDAŢII RUŞI TIMP DE 3 SĂPTĂMÂNI. CE LE-AU FĂCUT OCUPANŢII

 Sursa: www.cancan.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri