19.4 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023

De ce nu reușesc rușii să distrugă avioanele de luptă ucrainene. ”Piloții noștri le vor arăta în curând unde hibernează racii”

Publicat pe


Duminica, 06 August 2023, ora 15:57

1213 citiri

Avion de luptă ucrainean/ FOTO: Comandamentul Forțelor Aeriene ale Forțelor Armate ale Ucrainei / Facebook

Forțele aeriene ucrainene au explicat de ce atacurile asupra aerodromurilor sunt ineficiente. Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Iuri Ihnat, a spus, după bombardamentul rusesc de sâmbătă, 5 august, asupra aerodromului de la Starokonstantinov, că în cazul unor riscuri de atacuri cu rachete sau drone din partea Moscovei, piloții se îndreaptă cu avioanele de luptă spre alte aerodromuri din Ucraina.

„Nu este prima dată când acest aerodrom este atacat. Este ceva obișnuit pentru brigada de aviație tactică. Dar aviația noastră este destul de mobilă, piloții noștri știu să contracareze inamicul în aceste condiții. Avem zeci de aerodromuri operaționale pe teritoriul țării. Prin urmare, inamicul nu va putea să ne distrugă atât de ușor aeronavele… Cred că piloții noștri le vor arăta în curând unde hibernează racii”, a declarat Ihnat.

Purtătorul de cuvânt al Forțelor Aeriene, Iurii Ihnat, a declarat pentru televiziunea națională ucraineană că una dintre țintele cheie ale atacului rusesc din timpul nopții a fost regiunea Hmelnîțkîi. „Acum, aerodromul Starokosteantîniv este cel care bântuie inamicul”, a declarat Ihnat.

Rusia a vizat și la sfârșitul lunii iulie, aerodromul militar Starokosteantîniv din regiunea Hmelnîțkîi.

Surse ruse au spus că baza Starokonstantinov a fost folosită de avioanele de război ucrainene Su-24 pentru a trage rachete britanice Storm Shadows și SCALP-EG în versiunea franceză asupra zonelor ocupate.

Sâmbătă seară înainte ca apărarea antiaeriană să intre în funcțiune și exploziile să se audă, Forțele Aeriene au scris pe rețelele de socializare că zboară rachete, iar direcția lor posibilă era Starokonstantinov.

În Starokonstantinov, din regiunea Hmelnițki, au răsunat aproximativ zece explozii, deasupra orașului era vizibil fum, iar geamurile locuințelor au fost sparte în unele zone.

Forțele de apărare antiaeriană, au respins atacurile rusești din seara zilei de 5 august până în dimineața zilei de 6 august, au distrus 13 rachete de croazieră Kalibr, 17 rachete de croazieră Kh-101/X-555 și 27 de UAV-uri de atac Shahed. Rușii au folosit 70 de rachete și drone pentru atacul aerian.

Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri