14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

De ce să nu urci niciodată în pat cu hainele pe care le-ai purtat afară. Mulți fac greșeala

Publicat peȚi s-a întâmplat și ție să vii de afară și să te urci în pat cu hainele pe care le-ai purtat toată ziua? Acest obicei nu este deloc sănătos, iar specialiștii spun de ce nu este deloc indicat să faci asta și care este riscul la care te expui.

Motivul pentru care nu e bine să te urci în pat cu ținuta pe care ai purtat-o afară

Este simplu și relaxant ca atunci când ajung acasă după o zi de muncă sau chiar și după o plimbare să te urci direct în pat. Experții recomandă să renunți la acest obicei. Motivul? Hainele cu care au fost afară au intrat în contact cu diferite suprafețe care pot fi contaminate.

Pentru a te asigura că nu te expui unui risc pe care îl poți evita cu ușurință, experții recomandă să nu te urci niciodată în pat cu hainele pe care le-ai purtat afară. O igienă adecvată este importantă pentru a avea o viață sănătoasă, potrivit useit.ro.

„Năpârlim constant celule de piele, eliminăm uleiuri din piele și secretăm transpirație pe orice purtăm”, susține un expert într-un video Lifehacker.com.

„De fapt, un om năpârlește aproximativ 500 de milioane de celule de piele. Și elimină un litru de transpirație în fiecare zi”, a mai spus el.

Așadar, hainele se pot murdări chiar de la propriul corp. Indicat este să le schimbi atunci cînd ajungi acasă și să porți, mai ales în pat, haine curate.

Vezi și – Cel mai murdar obiect din bucătărie. Îl atingi zilnic fără să-ți dai seama. Concluziile specialiștilor te vor surprinde

Cât timp pot supraviețui microbii pe haine

Specialiștii spun că microbii pot supraviețui pe haine zeci de zile. Recomandarea unui expert în microbiologie și imunologie este ca hainele să fie spălate foarte bine înainte de purtare.

„Bacteriile și organismele pot supraviețui pe haine săptămâni sau chiar luni”, a declarat Philip Tierno, expert în microbiologie și imunologie, din cadrul Universității din New York.

De asemenea, unii microbi de pe haine pot provoca iritații la nivelul pielii. Chiar aceștia pot fi una din cauzele pentru acnee, cea de pe spate și piept.

„Una dintre cauzele principale ale acneei de pe spate și piept e produsă de presiune și frecare prelungite cu ceva care se freacă de piele, precum bluze strâmte sau un rucsac. Cearșafurile și hainele murdare pot transfera murdărie și bacterii în foliculii de păr. Ceea ce duce la blocarea lor și la infecții”, mai spun specialiștii.

Sursa: www.ego.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri