16.5 C
București
duminică, 4 iunie 2023

De ce să pui usturoiul în apă fierbinte, înainte de a-l curăța. Metoda genială, o vei folosi mereu

Publicat peCurățarea usturoiului poate fi o treabă dificilă dacă nu știi mici trucuri. Bucătarii iscusiți au găsit deja câteva modalități prin care pot face ca usturoiul să se curețe mult mai repede: frecat între palme, zdrobit ușor cu un cuțit, agitat foarte bine într-un borcan… iar lista poate continua. Noi îți spunem mai jos de ce să pui usturoiul în apă fierbinte înainte de a-l curățat. Îți va fi de mare ajutor!

Truc foarte simplu pentru a curăța usturoiul. În doar câteva secunde e gata

Este din ce în ce mai folosit acest truc datorită lui chef Nadiya Hussain, câștigătoarea unui celebru show de gătit din Marea Britanie. Ea a arătat în mediul online cum curăță usturoiul punând peste el, într-un bol, apă clocotită. Trucul nu este nou, ci se știe despre el de mai bine de zece ani. Chiar și așa, mulți l-au văzut acum pentru prima dată și l-au și încercat. Trebuie doar să fierbi apă și să o torni peste cățeii de usturoi. Se lasă un minut, apoi se scot și vei observa cum se decojesc foarte repede.

Cum să scoți mirosul de ceapă sau usturoi din tocător

Ai crede că grăsimea este dificil de scos din tocător, însă, de fapt, cel mai greu este să scapi de mirosul de ceapă sau usturoi. Cum poți face asta? Tot ceea ce ai nevoie este o jumătate de lămâie cu care să freci tocătorul ca și cum aceasta ar fi un burete. Lasă-l pentru câteva minute, apoi clătește bine cu apă caldă. O să vezi cum mirosul neplăcut dispare.

Cum îți dai seama dacă usturoiul este plin de toxine

În general, în supermarketuri se găsește, în mare parte, usturoi chinezesc. Specialiștii spun că această țară a devenit unul dintre cei mai mari exportatori de usturoi din întreaga lume. Dar mai spun și că usturoiul chinezesc nu este chiar atât de sănătos pe cât ar crede oamenii.

Cea mai mare problemă a produselor alimentare din China este mediul de producție local. În general, acesta include utilizarea excesivă a pesticidelor toxice pentru culturi. Producătorii chinezi susțin că în piața europeană se caută usturoiul cât mai alb, astfel că se tratează chiar și cu clor pentru a avea o culoare cât mai albă.

Ca să te asiguri că vei cumpăra un usturoi cât mai sănătos alege-l pe care încă mai are rădăcină, adică acele mustăți. Dacă încă au și pământ pe ele este și mai bine!

Sursa: www.ego.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri