33.6 C
București
duminică, 3 iulie 2022

Decizie în procesul dintre Mircea Beuran și Spitalul Floreasca

Publicat peDecizie în cazul procesului dintre medicul Mircea Beuran și Spitalul Floreasca intentat în 2020 după ce o femeie a luat foc pe masa de operație. Medicul Mircea Beuran a câștigat definitiv procesul cu unitatea sanitară, privind concedierea sa.

Decizia a fost luată de Curtea de Apel București și, potrivit acesteia, medicul Mircea Beuran trebuie să fie reintegrat pe post și pe funcția pe care le-a deținut anterior concedierii.

„Este medicul Beuran pericol public?“

În plus, Spitalul Floreasca trebuie să-i plătească doctorului și salariile majorate și actualizate, de la concediere până la reîncadrare.

Cazul Floreasca: Una pentru Beuran, alta pentru spital

În ianuarie 2020, Ministerul Sănătății a anunțat că Mircea Beuran a fost demis de la șefia Secției de Chirurgie din Spitalul Floreasca, după ce o cercetare efectuată de conducerea unității arată că femeia a ars din cauza unei erori umane a echipei operatorii. Medicii, asistentele și spitalul au primit amenzi de 30.000 lei.

Cazul Floreasca: Un punct de vedere în apărarea lui Beuran

„În urma analizei întregului material probator avut la dispoziție, concluziile cercetării administrative dispuse de SCUB sunt că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Din raport reiese că domnul prof. dr. Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției. Date fiind măsurile dispuse din cercetarea administrativă s-a luat, printre altele, și decizia încetării contractului de administrare a prof. dr. Mircea Beuran, din calitatea de șef al Secției Clinice de Chirurgie III”, se arăta într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătății în ianuarie 2020.

Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri