1.5 C
București
duminică, 10 decembrie 2023

Decizii care vor scumpi din nou viața românilor. Lista taxelor care se vor majora

Publicat pePremierul Marcel Ciolacu, împreună cu fostul premier Nicolae Ciucă, dar și ministrul de Finanțe, Marcel Boloș sunt în discuția decisivă de la Palatul Victoria pentru a pune la punct toate măsurile ale proiectelor de lege privind măsurile de austeritate.

Totul se întâmplă în contextul în care Fondul Monetar Internațional (FMI) a anunțat că săptămâna viitoare vine delegația la București. O să analizeze situația economiei noastre, în baza articolului 4.

Această întâlnire vine tocmai în momentul în care Guvernul negociază aceste măsuri de austeritate.

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș a declarat de mai multe ori că dacă nu luăm aceste măsuri drastice, de reducere a cheltuielilor și a deficitului, vom apela la FMI, că vom ajunge din nou în situația în care am fost în 2010.

Cum se scumpește viața românilor

Citește și: Marcel Ciolacu anunță majorarea tichetelor de masă: ”De la 1 ianuarie 2024!”

-TVA-ul va crește și asta afectează direct pe toți românii.

-La târguri, panouri fotovoltaice vom avea un TVA de 9%, de la 5%.

-Locuințele până în 120.000 euro vor avea TVA crescut până la 9% și ar putea avea chiar 19% ,pentru cele care depășesc acest prag.

-Se mărește TVA-ul pentru transportul în scop turistic direct la 19%.

-Se mărește TVA-ul pentru festivaluri, cluburi și activități sportive la 19%.

-Pentru produsele montane, bio, tradiționale, produse alimentare cu concentrație mare de zahăr, accesul la bâlciuri, parcuri de distracție și parcuri recreative, târguri, la 19%.

„Creșterea cotelor de TVA pentru aceste grupuri de servicii va avea un impact direct pentru că, istoric vorbind, de fiecare dată când s-au operat reduceri de TVA, nu au scăzut prețurile în aceeași proporție sau în unele cazuri au crescut.

Iar de fiecare dată când a crescut TVA-ul, au crescut prețurile. Este de așteptat să vedem creșteri de prețuri.

Să spunem că nu avem o variantă finală pentru aceste modificări. Noi așteptăm documentul oficial.”, a spus Gabriel Biriș, analist economic, la Antena 3 CNN.

Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri