10.6 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Declarația momentului. Băsescu, reacție la dosarul deschis de Parchetul General. Trimitere la imunitatea parlamentară – VIDEO

Publicat pe


Traian Băsescu – fost șef al statului și, actualmente, europarlamentar – a făcut din nou, de această dată în prima zi a acestei săptămâni, câteva declarații în fața presei.

După ce a anunțat, luni, că încă e în căutarea unui apartament în care să se mute împreună cu soția sa, Traian Băsescu a făcut referire și la vestea aflată recent, cea privind deschiderea, la nivelul Parchetului General, a unui dosar in rem, sub aspectul infracțiunii de fals în declarații.

„Legat de dosarul de la Parchet, nu mă voi prevala de imunitate parlamentară, imediat ce sunt chemat mă voi duce. Categoric da”, a declarat Traian Băsescu, luni, la ieșirea din vila pe care trebuie să o părăsească, urmare a înștiințării venite încă de zilele trecute, de la RA-APPS.

Încă în căutarea unui apartament

În această privință, fostul președinte a anunțat că încă e în căutarea unui apartament în care să se mute, alături de soția sa, după ce vor pleca din casa în care stau, la momentul de față.

„Caut apartament, asta fac. Nu m-am gândit (la o anumită zonă – n.red.). Trebuie să-mi și convină financiar. Sunt multe lucruri. Oferte sunt, dar să vedem – că trebuie şi mobilat după ce îl iei”, a spus Traian Băsescu, referitor la acest aspect.

Ce anunț a venit de la Parchet

Despre dosarul deschis la Parchetul General s-a aflat duminică, 3 aprilie, într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a Grupului de Investigații Politice, condus de către Mugur Ciuvică, s-au transmis, între altele, următoarele aspecte:

„Pe 31 martie 2022, Parchetul General ne-a informat că în dosarul cu numărul 112/P/2020, dosarul declarațiilor false de necolaborare cu Securitatea depuse de Traian Băsescu, „se efectuează urmărirea penală in rem sub aspectul infracțiunii de fals în declarații”. Traian Băsescu știa că a fost informator al Securității și, cu toate acestea, a declarat pe proprie răspundere că nu a colaborat cu Securitatea. Parchetul General ar trebui să constate că Băsescu a prezentat ca adevărată o faptă mincinoasă (necolaborarea sa cu Securitatea ca politie politică) în scopul obținerii prin fraudă și sperjur a funcțiilor de președinte, parlamentar și parlamentar european.

În 13 iulie 2020, GIP a sesizat Parchetul în legătură cu faptul că Traian Băsescu a declarat pe propria răspundere că nu a colaborat cu Securitatea în 2004 și 2009, când a candidat la alegerile prezidențiale, în 2016, când a candidat pentru Parlamentul României și în 2019, când a candidat pentru Parlamentul European. Toate aceste declarații sunt false.”

Vă amintim că în 23 martie, Curtea Supremă – Înalta Curte de Casație și Justiție –  a decis, definitiv, Traian Băsescu a colaborat cu Securitatea. Ulterior, s-a aflat că RA-APPS i-a transmis fostului președinte că trebuie să elibereze vila din strada Gogol – VEZI DETALII AICI.

Sursa: www.national.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri