16.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Declarații revoltătoare ale oficialilor ruși după masacrul din Bucha: „O provocare, un nou spectacol pus în scenă de regimul de la Kiev”

Publicat peRusia neagă atrocitățile comise de trupele sale în Ucraina, numind numeroasele imagini absolut terifiante cu urmările ocupației din regiunea capitalei „o provocare” și „o nouă înscenare a Kievului pentru media occidentale”.

Rușii neagă că au comis crime de război în Ucraina

„Toate fotografiile și clipurile publicate de regimul de la Kiev, prin care sunt acuzați militarii ruși de ”crime” în orașul Bucha, regiunea Kiev, reprezintă o altă provocare”, a transmis Ministerul rus al Apărării, citat de Reuters.

Mai mult, oficialii ruși califică imaginile cutremurătoare drept „un nou spectacol pus în scenă de regimul de la Kiev pentru media occidentale”.

Ministerul rus a mai transmis că soldații săi au plecat din Bucha pe 30 martie și că civilii „au fost liberi să circule sau să părăsească orașul atât timp cât s-a aflat sub controlul forțelor ruse”.

„Cât timp armata rusă a controlat orașul, niciun localnic nu a suferit vreo violență”, au mai spus oficialii rușii.

Sute de cadavre găsite în orașele eliberate din regiunea Kiev

Duminică, Procurorul General al Ucrainei, Irina Venediktova, a declarat că procurorii au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului. 140 dintre ele au fost examinate.

Ea a dat de înțeles că numărul victimelor invadatorilor ruși e mult mai mare și multe cadavre încă nu au fost recuperate.

Ministerul Apărării din Ucraina a prezentat filmul ororilor comise de ruși în Bucha.

„Mamele soldaților ruși ar trebui să privească imaginile. Priviți ce nemernici ați crescut. Criminali, jefuitori, măcelari!”, a spus președintele ucrainean Volodimir Zelenski.

Zelenski a mai afirmat că Rusia comite un genocid în țara sa: „Eliminarea întregii naţiuni şi a întregului popor”.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri