21.3 C
București
marți, 26 septembrie 2023

Declarațiile despre dronă îi explodează în față lui Iohannis: „A mințit”

Publicat pePreşedintele USR, Cătălin Drulă, îl acuză pe preşedintele Klaus Iohannis că „a minţit” în legătură cu incidentele cu dispozitive ruseşti care au explodat la graniţa României.

„Au minţit timp de 2 zile. Ucraina a spus adevărul: drona rusească Shahed a explodat pe teritoriul României, în noaptea de 4 spre 5 septembrie. Iohannis, ieri: ‘Nu a existat nicio piesă şi nicio dronă şi nicio altă parte a vreunui dispozitiv care a ajuns în România.’ Acesta este instinctul lor securistic. De acoperire. Băgare sub preş. Ruşinos şi scandalos pentru un şef de stat NATO”, a declarat Cătălin Drulă, conform unui comunicat USR.

Preşedintele Uniunii Salvaţi România cere autorităţilor explicaţii cu privire la apărarea anti-aeriană a României, în contextul atacurilor de la graniţă.

„De ce nu avem apărare anti-aeriană în timp ce la câteva sute de metri de pământul românesc sunt atacuri aeriene seară după seară? De ce Klaus Iohannis nu a declanşat imediat consultări cu aliaţii din NATO după ce pentru prima dată de la începutul războiului sunt dispozitive ruseşti care explodează pe teritoriu NATO. Ce fel de preşedinte este acesta care ascunde sub preş realitatea în loc să apere România?”, afirmă Drulă.