20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Declarațiile lui Mircea Lucescu despre război și sancțiunile impuse Rusiei i-au revoltat suporteri. „Trebuie să plece”

Publicat peSuporterii lui Dinamo Kiev au fost deranjați de comentariile făcute de Mircea Lucescu privind războiul din Ucraina și îi cer antrenorului român să plece de pe banca tehnică a echipei.

 

”Mircea Lucescu a acordat astăzi un interviu presei din Italia, unde a zis că ucrainenii și rușii trăiau ca frații și că războiul din Ucraina este doar o problemă politică, nu o problemă între popoare. El se opune descalificării sportivilor și cluburilor din Rusia din competițiile internaționale.

Pentru noi, fanii lui Dinamo Kiev, toate faptele exprimate nu sunt o surpriză. De câțiva ani ne străduim să transmitem lumii că Surkis (Igor, patronul clubului, n.r.) e o rușine pentru Dinamo, iar Lucescu trebuie să plece. Sperăm ca măcar astăzi să se deschidă ochii celor care nu ne-au susținut poziția în tot acest timp”, au transmis suporterii lui Dinamo Kiev, potrivit Sport.ua.

Mircea Lucescu a oferit, luni, un interviu italienilor de la Tutto Sport, în care a declarat că este împotriva sancțiunilor impuse atleților și cluburilor din Rusia.

Nu sunt de acord (n.r. cu suspendarea sportivilor ruși), sportul nu are nicio treabă cu politica și economia. Sportivii trebuie să rămână în competiții, au muncit toată viața lor pentru a avea această șansă. Sportul nu poate decât să ajute și să unească.

Am trecut prin războiul din 2014, când a trebuit să plecăm din Donețk și de atunci nu ne-am mai întors niciodată, am jucat la Kiev sau prin alte părți, dar niciodată la noi acasă.

Am crezut că nu se mai poate întâmpla așa ceva din nou, iar acum asta… Nu am crezut că se va putea întâmpla un astfel de lucru, ucrainenii și rușii au trăit împreună, ca frații.

Acum problema este una politică, nu știu cum se va termina, pentru că ucrainenii sunt oameni mândri. Războiul va dura mult timp și nu va câștiga nimeni”, a declarat Lucescu pentru Tutto Sport, citat de digisport.ro.

 Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri