4.4 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Declic se duce peste ei: ”Resuscitaţi…”

Publicat peComunitatea Declic organizează, miercuri, în faţa Ministerului Educaţiei o acțiune ce are drept scop să atragă atenţia asupra necesităţii organizarii de cursuri de prim ajutor în şcoli. Conform organizaţiei, 70.000 de români mor anual pentru că nu li se acordă primul ajutor.

”Comunitatea Declic vă invită, miercuri, 27 septembrie, de la ora 13.00,  la acţiunea «Resuscitaţi cursurile de prim ajutor din şcoli», organizată în faţa Ministerului Educaţiei. Membrii Declic vor face demonstraţii live de manevre de prim ajutor pe manechine (lovituri interscapulare, manevra Heimlich şi compresii toracice), chiar pe trotuarul din faţa instituţiei. Declic cere, astfel, ministrei Educaţiei, Ligia Deca, să respecte obligaţia de a organiza cursuri de prim ajutor pentru elevii, profesorii şi personalul nedidactic din şcoli, chiar din acest an”, a transmis Comunitatea Declic, într-un comunicat de presă.

Potrivit reprezentanţilor organizaţiei, la mai bine de două luni de la promulgarea noilor Legi ale Educaţiei, care prevăd implementarea cursurilor de prim ajutor în şcoli, ”suntem în faţa unei realităţi alarmante”.

”Ministerul Educaţiei încă nu a finalizat normele şi metodologia de aplicare a legii. Nu vrem să apară o nouă tragedie într-o şcoală pentru ca autorităţile să îşi amintească să lucreze la norme”, a declarat Anduţa Karetsou, campaigner Declic.

Potrivit organizaţiei, protestul Declic vine într-un context dramatic: ”70.000 de români mor anual pentru că nu li se acordă primul ajutor, 8 din 10 români nu ştiu să acorde primul ajutor, iar şansele de supravieţuire scad cu 10% cu fiecare minut în care nu se aplică manevre salvatoare de vieţi”.

Organizaţia a distribuit şi petiţia pentru cursuri de prim ajutor în şcoli, semnată de aproape 50.000 de cetăţeni.

Abonează-te acum la canalul nostru de Telegram cotidianul.RO, pentru a fi mereu la curent cu cele mai recente știri și informații de actualitate. Fii cu un pas înaintea tuturor, află primul despre evenimentele importante, analize și povești captivante.

Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri