6.7 C
București
duminică, 3 decembrie 2023

Demarează acțiunea de montare a noilor contoare digitale ale Aquatim

Publicat pe


Echipele Aquatim sunt de astăzi în teren pentru a lăsa înștiințări primilor beneficiari ai contoarelor de ultimă generație achiziționate de companie Aceștia sunt locuitorii Zonei Plăvăț 2.

Ritmul de înlocuire preconizat este de aproximativ 80 de apometre pe zi. Următoarele zone vizate sunt: Ana Ipătescu, Fratelia, Steaua, Șagului, Dâmbovița și Freidorf.

Prima tranșă sosită numără 1600 de contoare. Numărul total al acestora este de 8000.

“În acest scop, rugăm abonații din zonele mai sus amintite să permită accesul la căminele de apometre, iar în cazurile în care nu vor putea fi găsiți acasă să contacteze pentru programări personalul Aquatim la numerele de telefon de pe înștiințările primite. În cazul în care căminele sunt pe domeniul public, iar abonații nu pot fi prezenți, se va realize înlocuirea contoarelor și se va lăsa duplicat în cutia poștală cu datele de identificare ale contorului demontat/ montat”, a anunţat compania de apă.

Reamintim faptul că, în urmă cu o lună, Aquatim a semnat contractul de achiziție a unui număr de 8000 de contoare inteligente, în valoare de 5.939.272,78 lei, fără TVA, cu firma ETA 2U SRL. Durata contractului este până în 31 decembrie 2023. Cu alte cuvinte, până la finalul acestui an, 8000 de locuitori ai Timișoarei vor beneficia de aceste contoare ultramoderne. Grație acestei investiții, vom putea obține zilnic, direct de la punctele de consum, datele referitoare la cantitatea de apă consumată, dar și despre eventualele probleme care pot apărea legat de consumuri (consumuri mari, decontorizări, încercări de manipulare a contoarelor). Scopul proiectului îl reprezintă eficientizarea și optimizarea infrastructurii de apă aflată în aria noastră de operare prin implementarea acestui sistem de contorizare a consumului de apă potabilă prevăzut cu interfață digitală în municipiul Timișoara.

Proiectul este cofinanțat din Fondul de Coeziune prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri