0.9 C
București
luni, 11 decembrie 2023

Demarează şi în judeţul Timiş controale la centrele de bătrâni. Prefectul Ritivoiu va participa la o parte dintre ele

Publicat pe


Prefectul Mihai Ritivoiu a anunţat demararea, în această dimineaţă, a unor controale în toate centrele pentru persoane vârstnice, pentru copii și pentru persoane cu handicap. Inclusiv Ritivoiu va participa la o parte din controale.

La o săptămână de la dezvăluirile privind condiţiile inumane din mai multe centre de bătrâni din Voluntari Ilfov, prefectul de Timiş, Mihai Ritivoiu, a anunaţat demararea controale în toate centrele pentru persoane vârstnice, copii și persoane cu handicap din judeţ. Aceste controale au fost comandate de premierrul Marcel Ciolacu, însă eficienţa lor este discutabilă atâta timp cât sunt anunţate, iar cei controlaţi se pot pregăti

Mihai Ritivoiu a afirmat că va participa personal la o parte din controale, primul fiind la un centru din Calea Lipovei.

“Am emis un ordin privind constituirea unei comisii mixte de control la toate centrele rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, persoanelor adulte cu dizabilități şi cele destinate copiilor. Timp de o săptămână, reprezentanții instituțiilor cu atribuții (Agenția Județeană pentru Plăți şi Inspecție Socială, Direcția de Sănătate Publică, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor, Direcția Sanitar Veterinară şi Pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență) vor controla toate centrele din județ. Voi fi şi eu prezent alături de ei, iar la final vă vom pune la dispoziție concluziile. Nu mă voi reține de la nicio măsură pentru a fi siguri că asemenea atrocități nu se întâmplă în Timiş”, a transmis Ritivoiu.

 

 

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri