12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Demisie la vârful PNL (update)

Publicat pe


 Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a anunțat, vineri, că este dezamăgit de modul în care „circulă mesaje” în partid și pentru că nu vrea să participe la „acest bâlci” își va da, sâmbătă, demisia din funcție.

Dan Vîlceanu a spus, vineri, după ședința Biroului Executiv al PNL că în urma solicitărilor, președintele partidului, Florin Cîțu, a luat decizia să convoace sâmbătă o ședință a BEX, așa cum spune statutul și regulile.

Întrebat despre deciziile luate vineri, în BEX, Vîlceanu a spus că se teme că „nu prea au cum” să fie aplicate.

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat că va anunța sâmbătă decizia privind demisia din fruntea partidului. Sunt dezamăgit, a spus Cîțu.

Declarațiile au fost făcute vineri.

„Am toate documentele care au venit la partid… avem o regulă, eu voi respecta regulile și am convocat un BEX mâine la ora 12.00 cu prezență fizică… Cât voi rămâne la PNL voi respecta regulile și statutul”, a declarat liderul PNL, la o zi după ce numeroși fruntași liberali i-au cerut să demisioneze.

„Sunt dezamăgit de această situație, greu mi-o explic, cele mai multe nemulțumiri nu au legătură cu PNL”, a adăugat Florin Cîțu care a explicat că mulți liberali consideră că guvernarea nu este optimă. Liderul PNL a vorbit despre inflație și șomaj, spunând că sunt „lucruri pe care puteam să le facem mai bine”.

O altă nemulțumire în interiorul PNL este legată de programul Anghel Saligny

„Este bizar, nu este implementat de PNL, ci de Guvern”, a comentat Florin Cîțu.

Președintele PNL susține că are o relație bună cu președintele României.

„Cu președintele am o relație bună”, a precizat Cîțu care a dezvăluit că a fost felicitat de ziua sa de Klaus Iohannis.

Dacă va pierde funcția de președinte PNL, Florin Cîțu susține că va rămâne membru al partidului și va milita pentru aplicarea politicilor liberale.

Florin Cîțu a pierdut sprijinul partidului, iar un congres PNL în care se va alege un nou președinte liberal ar putea fi convocat pe 10 aprilie.

Potrivit surselor, Florin Cîțu refuză să demisioneze din fruntea PNL, deși a pierdut sprijinul majorității filialelor. 42 de președinți de filiale din 48 de lideri locali prezenți la o întâlnire joi seara s-au pronunțat pentru înlăturarea lui Cîțu.

Ca urmare, liberalii care-l contestă pe actualul președinte PNL vor să organizeze duminică o ședință a Consiliului Național PNL care ar putea stabili data congresului extraordinar. Sursele spun că 10 aprilie poate fi convocat congresul care va stabili următorul lider al PNL.

The post Demisie la vârful PNL (update) appeared first on Cotidianul RO.Sursa: www.cotidianul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri