10.6 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022

Deputatul  USR Mihai Polițeanu cere stoparea importurilor de gaz și petrol din federația Rusă / ”Istoria va judeca cum generația noastră a acționat sau nu pentru stoparea delirului criminal al Rusiei contemporane”

Publicat pe


Deputatul USR Mihai Polițeanu a făcut luni un apel către liderii partidelor românești și guvern să se ia decizia opririi importurilor de petrol și gaze din Federația Rusă.

”De la căderea comunismului, cred că nu a mai fost o situație istorică atât de clară din punct de vedere moral. Claritatea morală duce și la claritatea acțiunilor pe care lumea liberă trebuie să le urmărească.

Poziționările ușor călduțe în care liderii politici și statele UE și NATO vorbesc despre o ipotetică și improbabilă inculpare și pedepsire a criminalilor de la Kremlin pentru genocidul în desfășurare în Ucraina îmi par o simplă formă de virtue signalling și ipocrite.

Singurele acțiuni cu sens sunt cele care urmăresc în mod direct, explicit și fără dubiu înfrângerea militară a Rusiei și oprirea finanțării crimelor ruse. UE, inclusiv România, finanțează în acest moment crimele de război ale armatei ruse. Cer liderilor partidelor românești și Guvernului României să oprim importurile de gaz și petrol din Federația Rusă și invit și alți colegi parlamentari să ceară acest lucru.

Istoria va judeca cum generația noastră a acționat sau nu pentru stoparea delirului criminal al Rusiei contemporane”, a transmis deputatul USR.

Lituania a devenit primul stat membru al Uniunii Europene care refuză importurile de gaze rusești, potrivit unui mesaj al premierului țării baltice, transmis duminică.

„Începând de acum, Lituania nu va mai consuma niciun centimetru cub de gaz rusesc toxic”, a declarat Ingrida Šimonytė într-un tweet duminică.

Acest lucru face din Lituania „prima țară din UE” care refuză importurile de gaz rusesc, a adăugat ea.

UE s-a angajat să își reducă dependența de gazul rusesc cu 66% până la sfârșitul acestui an.

Sursa foto: Facebook / GazpromSursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri