4.4 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Descoperire-ȘOC în comuna Dumești din Vaslui. Ce au găsit oamenii în WC-ul din curtea unei case

Publicat pe


Caz șocant în comuna vasluiană Dumești, acolo unde o tânără de 17 ani și-a ucis pruncul nou-născut și l-a aruncat la WC-ul din fundul curții.

Adolescenta a ajuns pe mâna poliției după ce, la câteva zeci de minute de la naștere, a venit împreună cu tatăl ei la Spitalul Județean de Urgență Vaslui.

Copila sângera, dar cu toate acestea a refuzat să recunoască în fața medicilor că tocmai născuse.

În urma unui control, medicul ginecolog a descoperit că fata tocmai ce devenise mamă și a anunțat poliția. Trupul nou-născutului ucis cu sânge rece a fost scos din latrină cu ajutorul unei vidanje aparținând Primăriei Dumești.

Atunci când li s-a cerut ajutorul, niciunul dintre angajații acestei instituții nu s-a gândit că ar putea fi vorba despre trupul neînsuflețit al unui copil, deoarece fata provine dintr-o familie liniștită, care niciodată nu a făcut probleme, scrie vremeanoua.ro.

Cadavrul bebelușului a fost ridicat și transportat la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui în vederea efectuării necropsiei și stabilirii cauzei decesului.

Legiștii trebuie să stabilească acum dacă pruncul a fost ucis înainte de a fi aruncat în toaletă, pentru încadrarea corespunzătoare a faptei.

Comunitatea din Dumești, șocată de gestul fetei

Nimeni nu se aștepta ca una dintre elevele premiante din Dumești să comită o asemenea atrocitate.

Oamenii vorbesc despre un moment de rătăcire a fetei, un refuz categoric al ei de a accepta copilașul. Vecinii spun că tânăra se iubea cu un tânăr din Rafila, cu 4 ani mai mare decât ea, iar în urma acestei relații a rezultat sarcina.

Fata a ținut ascuns faptul că e gravidă, mai multe luni, dar, luni, aceasta s-a învoit de la școală, motivând că nu se simte bine.

A mers împreună cu tatăl ei la spitalul din Vaslui, având sângerări abundente. În aceeași zi, la orele amiezii, oamenii legii au fost sesizați de către un medic din cadrul SJU Vaslui, cu privire la faptul că la spital a venit minora de 17 ani, care prezenta caracteristicile unei nașteri în afara unei unități spitalicești.

Vidanjorii sunt șocați: „Nu ne-am gândit niciodată că…”

Într-un final, adolescenta a recunoscut nașterea și le-a spus oamenilor legii că a aruncat trupul pruncului în WC-ul din curte. Pe fir au intrat polițiștii de la Criminalistică, care, alături de un procuror, s-au deplasat la Dumești.

Aceștia au cerut sprijinul primăriei, pentru a le pune la dispoziție o vidanjă, pentru a scoate cadavrul din WC.

„Când ne-au spus cã au nevoie de o vidanjã, noi ne-am gândit cã tatãl fetei a fãcut ceva, fiind cadru militar la unitatea de la Bãcesti. Initial, ne-am gândit cã a furat ceva de pe acolo, vreun încãrcãtor, vreun pistol ceva pe care, ulterior, l-ar fi aruncat în WC pentru a nu fi descoperit. Nu ne-am gândit niciodatã cã ar fi vorba despre trupul neînsufletit al unui prunc, mai ales cã aproape nimeni…Sursa: www.gandul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri