21.2 C
București
joi, 1 iunie 2023

Descoperirea făcută de inspectorii vamali de la un aeroport din țară: substanţe dopante cu grad mare de risc. Unde ar fi urmat să ajungă

Publicat pe


O verificare asupra unor colete care urmau să fie scoase din țară a scos la iveală o „surpriză”.

E vorba de două colete despre care Autoritatea Vamală Română a anunțat, vineri, că urmau să ia calea Statelor Unite, printr-o firmă de curierat rapid. Și în care au fost găsite mai multe fiole cu substanţe dopante cu grad mare de risc, conform aceleiași surse.

Descoperirea a fost făcută în urmă cu două zile, de către inspectorii vamali de la Aeroportul Cluj Napoca.

Ce conțineau cele 20 de fiole

În data de 16 noiembrie 2022, în urma unui control fizic efectuat de către inspectorii vamali de la Biroul Vamal de Frontieră Aeroport Cluj Napoca – Direcția Vamală Regională Cluj, asupra coletelor pregătite pentru export de către o firmă de curierat rapid, au fost identificate două colete care urmau să fie expediate în SUA în care au fost găsite substanţe dopante cu grad mare de risc, respectiv 20 fiole conținând substanța GENOTROPINĂ ( SOMATOTROPINA)”, a anunțat Autoritatea Vamală Română, pe pagina de Facebook.

Se fac cercetări în acest caz, fiolele fiind predate anchetatorilor.

„Deoarece această substanță este supusă regelementărilor legale privind prevenirea și combaterea producerii și traficului ilicit de substanțe dopante cu grad mare de risc, fiolele au fost reținute și predate organelor de cercetare competente în vederea continuării cercetărilor”, au mai anunțat reprezentanții Autorității Vamale Române.

Sursa: www.national.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri